Bild
Nästa artikel
Nyheter

Ny trubbnosig pickup på el från Canoo

Publicerad 16 mars 2021
Utmanar Tesla Cybertruck, Hummer EV, elversionen av Ford F150 och Rivian R1T i den växande gruppen av elektriska flakbilar.
Amerikanska Canoo med bas i Kalifornien, har utökat sitt produktutbud med en pickup. Företaget har sedan innan tagit fram två mindre transportbilar och en minibuss med samma bulliga utseende och platta front som pickupen som nu presenteras. Alla fordon byggs på samma plattform. 
 
För att vara en flakbil är Canoo ganska liten. Den är lite över 4,6 meter lång, att jämföra med Tesla Cybertruck på 5,9 meter. 

Prestandan är 600 hästkrafter och 746 Newtonmeter pickupen fås med en elmotor i bakhjulsdrivet utförande eller två elmotorer som ger fyrhjulsdrift. Räckvidden uppskattas till mer än 320 kilometer. 
Flaket är 162 centimeter brett och 181 centimeter långt och kan förlängas genom att bakdelen fälls ut så att 240 centimeter långa föremål får plats.

Lastkapaciteten uppges vara mer än 800 kilo. Främre lasturymmet, "frunken", har en nedfällbar arnetsbänk med eluttag. På sidan av fordonet finns ett utfällbara fotsteg så att det ska bli lättare att kliva i och ur. 
För de campingsugna kommer det att erbjudas taktält och skal som gör om fordonet till en camper. Orderböckerna för Canoo öppnar till hösten och under 2023 är det tänkt att de första bilarna ska levereras. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.