Nästa artikel
Ny sympatiåtgärd ska stoppa Teslas registreringsskyltar
Nyheter

Ny sympatiåtgärd ska stoppa Teslas registreringsskyltar

Publicerad 2024-05-15 09:17 (uppdaterad 2024-05-15 10:02)
Tesla har hittat ett sätt att runda blockaden som skulle stoppa leveranserna av nya registreringsskyltar. Nu kontrar fackförbundet Seko med en utökad blockad.

Fackförbundet Seko har infört flera sympatiåtgärder som stöd för IF Metalls strejk mot Tesla. De har bland annat gått ut på att Teslas svenska bolag inte ska kunna ta emot post eller paket.

Tanken är att Tesla inte ska kunna få registreringsskyltar levererade från Transportstyrelsen, men företaget har hittat olika sätt att runda skyltstoppet på, exempelvis genom att använda filialer.

Nu utökar Seko sin postblockad till att gälla all hantering av brev och paket som skickas till de adresser som Teslas svenska bolag har registrerat hos Transportstyrelsen. Blockaden innefattar Postnord och Citymail.

– Genom att vägra förhålla sig till spelreglerna här i Sverige försöker Tesla skaffa sig konkurrensfördelar genom att ge arbetarna sämre löner och villkor än de skulle haft med ett kollektivavtal, säger Sekos förbundsordförande Gabriella Lavecchia.

Vad åtgärden kommer innebära för Teslaköparna i praktiken är än så länge oklart.

Teslas svenska bolag TM Sweden AB hävdar att de skapar bättre förutsättningar för både företaget och de anställda genom att inte teckna kollektivavtal. Enligt svensk lag får företag själva välja om de vill vara fackligt anslutna eller inte.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.