Nästa artikel
Elektrikerna utökar blockaden mot Tesla – stopp för nya laddare
Nyheter

Elektrikerna utökar blockaden mot Tesla – stopp för nya laddare

Publicerad 2024-03-08 14:34 (uppdaterad 2024-03-08 14:42)
Det kan bli svårare för Tesla att utöka nätverket av Supercharger-laddare när fackförbundet Elektrikerna utökar sin blockad.

Fackförbundet Elektrikerna har sedan tidigare infört sympatiåtgärder som stöd för IF Metalls strejk mot Tesla. Det innebär att förbundets medlemmar inte får reparera elfel på Supercharger-laddarna eller vid Teslas serviceverkstäder.

Nu utökas blockaden till att även omfatta installation av nya laddstolpar och serviceverkstäder som byggs av Tesla. Den tidigare blockaden utökas dessutom med fler laddstationer och verkstäder.

– En sådan stor spelare som Tesla måste följa spelreglerna på den svenska arbetsmarknaden. Elektrikerna har musklerna att hålla igång konflikten så länge som det krävs. Det gör att det över tid kan bli besvärligt för Tesla om elen skulle krångla på en verkstad eller laddstation, säger Elektrikernas förhandlingschef Mikael Pettersson i ett pressmeddelande.

I februari införde även fackförbundet Seko en blockad mot att ansluta och reparera Teslas laddstationer.

Teslas svenska bolag TM Sweden AB hävdar att de skapar bättre förutsättningar för både företaget och sina anställda genom att inte teckna kollektivavtal. Enligt svensk lag får företag själva välja om de vill vara fackligt anslutna eller inte.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.