Nästa artikel
Nu sägs personalen hos Nevs upp
Nyheter

Nu sägs personalen hos Nevs upp

Publicerad 30 september 2014
Förhandlingarna mellan arbetsgivare och fack har gått fort, nu delas de första uppsägningarna ut.
Knappt en en vecka efter varslet delas uppsägningarna ut hos biltillverkaren Nevs.

Det är Svenska Dagbladet som rapporterar att de första uppsägningarna nu delats ut hos Nevs. Förhandlingarna mellan arbetsgivaren och facket har gått fort och bara en vecka efter att 200 personer varslats om uppsägning meddelas nu de första anställda om att de får gå.
 
Hur många av de 200 varslade som kommer sägas upp vill varken facket eller Nevs själva berätta. Uppsägningarna är en del i de åtstramningar som krävs av den rekonstruktion som Nevs beviljats för att undvika konkurs.
 
Diskutera: Tror du att Nevs kommer klara krisen?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-09-30 10:19
Havsfidran

Klarar de denna krisen som är omedelbart förestående så kommer det att komma nya kriser. Först ska de ha en himla massa pengar till skulder till leverantörer och betala tillbaka pengarna personalen fått ut av lönegarantin till staten. Sen ska det göras nya bilar det kräver en himla massa pengar. Sen ska man utveckla nya bilar. Få färdigt elbilen för produktion. etcetra etcetra

#2 • Uppdaterat: 2014-09-30 10:42
Pi

Leifer - det var alltså provkörning av en mycket tidig prototyp som inte ens hade drivlinan och batteriet gemensam med det dom trodde skulle bli produktionsvarianten men som nu troligen inom kort kommer att förpassas till avdelning "misslyckade projekt". F ö kändes det väl rätt misslyckat redan från början när man utgick ifrån en mycket gammal (och tung) bilkonstruktion som man sen tänkte konvertera till eldrift vilket för mig känns som fel plattform att utgå ifrån när man skall göra ett elfordon.

#3 • Uppdaterat: 2014-09-30 10:59
Peter i Sydney

Slutet är mycket nära åter igen tror jag. Den här gången är det nog ¨finito¨ för gott. Tycker synd om Trollhätteborna som mister en arbetsgivare.

#4 • Uppdaterat: 2014-09-30 11:30
Mistro

Det enkla svaret är : Nej!

#5 • Uppdaterat: 2014-09-30 11:37
Reverend Benny

En tröst (om än ganska liten) är att det numera finns bra väg och tågtransport till Göteborg där det säkerligen finns arbete för dessa människor.
Och med den kompetensen om bilbyggande som finns i Trollhättan så kommer nog Volvo snappa upp en hel del av dessa människor.

#6 • Uppdaterat: 2014-09-30 12:02
Thommys

"Tror du att Nevs kommer klara krisen?"

Nej nu är det kört. Allt handlade om att den regionen i Kina som skulle skjuta till pengar har backat ur. Utan dem klarar inte ägaren att finansiera verksamheten.

#7 • Uppdaterat: 2014-09-30 15:34
tedsvensson

Tycker riktigt synd om personalen som har det riktigt jobbigt i den här farsen. För det är inget annat. Kan inte bara Saabs personbilar få vila i frid :(

#8 • Uppdaterat: 2014-09-30 17:30
trasten

Jag har hört att saabarbetarna ska sambeskattas med Volvoarbetarna så att dom nu kan gå hemma och städa och ta hand om barnen! Jag kan ha hört fel! =)

#9 • Uppdaterat: 2014-09-30 19:10
Tjalle

Nej, jag tror inte att NEVS klarar krisen:
-dom har visat sig vara ett gäng glada amatörer - kan inte bilindustrin.
-ägaren gick in med SEK 2 miljarder - hade behövt SEK 20 miljarder
-kinesiska delägaren backade ur pga interna problem
-Saab AB har tröttnat - avslutar leasing av varumärket SAAB.
-även om förhandlingarna med de påstådda intressenterna går i lås, betyder det inte bilproduktion i THN inom de närmaste åren.

Jag förutsätter dock att den rödgröna regeringen gör det man krävde av den förra regeringen - köper företaget och driver det vidare i statlig regi, gärna med en miljöpartist som VD och Metall som tung delägare.

#a • Uppdaterat: 2014-09-30 19:21
trasten

Staten skulle ha gått in när det fanns något kvar, före Muller! Nu är det inte mycket kvar av Saab.

leifer: Väldigt vad du vet vad jag tycker!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.