Nästa artikel
Northvolt öppnar fabrik i Polen
Nyheter

Northvolt öppnar fabrik i Polen

Publicerad 22 oktober 2018
Northvolt expanderar sin verksamhet till Polen. På bilden syns vd:n Peter Carlsson vid första spadtaget av forskningsanläggningen i Västerås.
Svenska batteriföretaget ska börja producera moduler i Gdansk 2019.
Fabriken i Polen kommer att innehålla produktionslina och forskningscenter och målet är inledningsvis att producera 10.000 batterimoduler per år. Produkterna ska användas inom energilagring och gruvindustrin. Fabriken drivs av Northvolt tillsammans med South Bay Solutions, ett företag som specialiserar sig på att tillverka batterimoduler.

Northvolt skriver i ett pressmeddelande att verksamheten i Polen inte är av samma sort som den som kommer att bedrivas i Skellefteå, där det istället ska byggas battericeller med start 2020:

”Tillverkningen av batterisystem jämfört med battericeller är två olika industriella processer. Cellproduktion är en mycket energiintensiv kemisk process. Northvolts cellproduktion etableras i Skellefteå, och planeras starta produktion fram till slutet av 2020. Produktionen av batterisystem är en mekanisk och elektromekanisk montering. Med den nya anläggningen kommer Northvolt att kunna knyta in till ett växande kluster av elektromekaniska industrin i regionen. Närhet till kunder i kontinentala Europa är också viktiga faktorer bakom etableringen.”

Diskutera: Vad tycker du om Northvolts etablering i Polen? 
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2024-04-08 13:08
Gäst (ej verifierad)

Inte en kommentar hittills!
Har han "gått i stå", den där "klarsynt" med "blodsbatterierna"?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.