Nästa artikel
Norska kunder varnar: Farlig dragkrok på Toyota Rav4
Nyheter

Norska kunder varnar: Farlig dragkrok på Toyota Rav4

Publicerad 9 juli 2021 (uppdaterad 12 juli 2021)
Toyota i Norge åtgärdar dragkroken på den populära suvmodellen efter klagomål från norska kunder. I Sverige har man inte hört talas om problemet.

Flera norska Toyota-kunder har klagat på dragkroken i Toyota Rav4 laddhybrid. Problemet är att kulan sitter så högt att de främre hjulparen på släpvagnar med dubbla axlar hänger fritt i luften när de är anslutna till bilen. Det rapporterar den norska tidningen Motor. 

Den norska trafikmyndigheten Statens Vegvesen säger till tidningen att Rav4 är typgodkänd med dragkroken, men menar trots det att en för högt placerad kula kan vara farligt.

– Det är inte bra alls. Med tung last blir det troligen farligt eftersom dragkroken får för stor belastning, säger Vegvesens senioringenjör Arne Larsen Island.

Toyotas norska importör säger till Motor att de känner till problemet och att de jobbar på en lösning tillsammans med landets återförsäljare. Flera Toyotahandlare i Norge har redan bytt ut originaldragkroken på bilarna mot en eftermarknadsvariant som inte sitter lika högt.

På Toyotas pressavdelning i Sverige känner man inte till problemet.
– Vi har inga rapporter om detta i Sverige och har inte hört talas om detta fenomen tidigare, säger företagets svenska informationschef Erik Gustafsson till Vi Bilägare.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (2)

  • 10 juli 2021 Det är mer en medveten…
  • 10 juli 2021 "På Toyotas pressavdelning i…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.