Nästa artikel
Norsk myndighet: Ingen grund för att återkalla Teslabilar
Nyheter

Norsk myndighet: Ingen grund för att återkalla Teslabilar

Publicerad 2024-01-26 09:00 (uppdaterad 2024-01-26 09:29)
Trasiga bärarmar på Tesla Model S och Model X utgör ingen allvarlig säkerhetsrisk, tycker norska myndigheter.

Den norska motsvarigheten till Transportstyrelsen kommer inte kräva någon återkallelse av Tesla Model S och Model X, trots att flera ägare rapporterat allvarliga problem med bärarmarna.

Problemet utgör inte en oacceptabel risk eftersom det hittills uppkommit i låg hastighet och ofta när föraren backar, uppger Statens vegvesen enligt lokala medier. Dessutom ska problemet inte ha drabbat så många bilar sett till det totala antalet Model S och Model X på vägarna. Men myndigheten ska fortsätta bevaka problemet.

Även svenska Transportstyrelsen granskar just nu problemet, men utredningen är inte klar. I Kina har Tesla gått ut med en återkallelse för problemet, men inte i Europa eller USA.

En Tesla Model S-ägare som varit i kontakt med Vi Bilägare uppgav att det plötsligt small till i bilen och att ena bakhjulet lutade.

– Jag vet inte hur bilen hade betett sig om det hade hänt i högre fart, men det är ingenting jag skulle vilja prova. Det är en stor och tung bil. Att det här kunde ha hänt i en kurva i motorvägsfart känns minst sagt osäkert, sa han.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (6)

  • 2024-01-26 21:30 gmogmo skrev: saabnisse…
  • 2024-01-26 19:09 Gå inte på all…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.