Nästa artikel
Nissans jätteåterkallelse: Över 800 000 bilar
Nyheter

Nissans jätteåterkallelse: Över 800 000 bilar

Publicerad 1 mars 2023 (uppdaterad 1 mars 2023)
Nissan i USA går ut med en stor återkallelse. Nyckeln kan göra att bilen stängs av i trafik.

Vissa återkallelser är mer omfattande än andra. Nissan tvingas nu gå ut med en återkallelse av 809 000 bilar på den amerikanska marknaden – en av de största återkallelserna i år.

Det handlar om suv-modellerna Nissan Rogue och Rogue Sport i USA och Kanada där ägarna behöver besöka en verkstad. Anledningen är att nyckeln är felkonstruerad – den kan stänga av bilen under körning. Själva nyckelbladet går att ”fälla ut” från låsdosan. Det som händer är att nyckelbladet råkar fällas in i låsdosan under körning, och då kan bilen stängas av.

Någon lösning finns ännu inte på plats – det kan dröja till i sommar. Under tiden ska bilägarna inte ha något annat kopplat på nyckelringen än bilnyckeln.

Nissan Rogue och Rogue Sport säljs som X-Trail och Qashqai i Sverige, men i nuläget finns inga besked om att återkallelsen även skulle gälla bilar utanför USA och Kanada.

– Vi har inte fått någon information om detta kommer påverka några modeller i Sverige, säger Lotta Thulin, informationschef på Nissan i Sverige, till Vi Bilägare.

För bara några veckor sedan återkallades över 460 000 Nissanbilar för ett emblem som kan skjutas iväg mot föraren vid en krock.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (4)

  • 1 mars 2023 40-talisten skrev:…
  • 1 mars 2023 Redaktionen måste väl fylla…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.