Nästa artikel
Premiär för Nio ES6/EL6 – ny elsuv på gång
Nyheter

Premiär för Nio ES6/EL6 – ny elsuv på gång

Publicerad 25 maj 2023 (uppdaterad 14 juni 2023)
Nio har visat upp en ny suv-modell för den kinesiska marknaden. Eventuellt kommer den också till Sverige.

På den svenska marknaden har Nio bara en suv-modell i utbudet, nämligen EL7 som konkurrerar med bland andra Audi Q8 e-tron. 

Men i Kina har Nio nu visat upp en mindre suv-modell som mycket väl kan bli märkets viktigaste. Nio ES6 dök först upp redan 2019 men kommer nu i en ny generation. Om den ska lanseras i Europa lär den döpas till Nio EL6 på grund av varumärkesbråket med Audi.

Precis som för flera andra Niomodeller kommer EL6 med tre olika batteristorlekar: 75, 100 eller 150 kWh. Det sistnämnda ger en räckvidd på hela 93 mil, men det är enligt den kinesiska körcykeln som är mycket mer tillåtande än den europeiska.

Nio EL6 kan köpas antingen med eller utan batteriabonnemang. Den som väljer att ”prenumerera” på batteriet betalar en månadskostnad och får då även tillgång till batteribytesstationerna.

Nio EL6 får dragkrok med en högsta släpvikt på 1 200 kilo, en nedfällbar passagerarstol som kan ställas i ”sovläge”, lidarsensorer som tillval till assistanssystemen samt fyrhjulsdrift som standard.

Läs vårt test av den större Nio EL7 mot konkurrenterna här.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.