Nästa artikel
New York Auto Show senareläggs på grund av coronavirus
Nyheter

New York Auto Show senareläggs på grund av coronavirus

Publicerad 11 mars 2020
Först ställdes bilsalongen i Genève in. Nu har arrangörerna av bilmässa i USA valt att skjuta upp den till i augusti.
Coronaviruset Covid-19 härjar runtom i världen, vilket fått kännbara konsekvenser inom bilindustrin. Europeiska bilsalongen i Genève – som skulle ha hållits i början av mars – ställdes in, då värdlandet Schweiz valt att förbjuda större folksamlingar i syfte att begränsa smittspridning.

Nu drabbas ännu en bilsalong, nämligen New York Auto Show, som var planerad att hållas i början av april. Den senareläggs till slutet av augusti istället.

– Vi tar detta extraordinära steg för att skydda våra deltagare, utställare och alla deltagare från coronavirus, säger Mark Schienberg, ordförande för Greater New York Automobile Dealers Association, organisationen som äger och driver New York Auto Show. Han fortsätter:
– I 120 år har "The show must go on" varit starkt inbäddat i vårt DNA, och även om det inte var ett lätt beslut att flytta showdatumet förblir vår högsta prioritet hälsa och välbefinnande för alla inblandade. 

Biltillverkare som planerat att medverka är bland andra Ford, Toyota, Volkswagen, Mazda, Nissan, Porsche, Kia, Hyundai och Honda. 

Diskutera: Tror du att datumändringen för NY Auto Show kan få negativa konsekvenser?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.