Nästa artikel
Nevs vill inte avslöja bilförsäljningen
Nyheter

Nevs vill inte avslöja bilförsäljningen

Publicerad 3 februari 2014
Nevs lägger locket på när det gäller försäljningen av nytillverkade Saabar. Först om tre månader kommer den första statistiken.

I början av januari gick Nevs ut med att företaget sålt 31 exemplar av Saab 9-3 under december. Försäljningssiffran för februari kommer däremot inte avslöjas.

Nevs presschef Mikael Östlund säger till Vi Bilägare att Nevs anslutit sig till branschorganisationen Bil Sweden och därför kommer att finnas med i statistiken över nyregistrerade bilar som presenteras den första vardagen varje månad.

Men eftersom leveranserna av nytillverkade Saabar påbörjas först i april kommer det dröja tills maj innan det blir känt hur det gått med försäljningen av 9-3:an.

I januari registrerades fem nya 9-3 som bland annat ska användas för provkörningar.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2014-02-03 12:56
trasten

Det var väl ingen som väntade sig en storsäljare?

#2 • 2014-02-03 13:45
Raphael

Ska vi tippa på topp-10? :)

#3 • 2014-02-03 20:14
andnet

Med de lilla antal bilar som tillverkas kan inte siffrorna vara så höga. Frågan är väl om de säljer allt de tillverkar. Visserligen skulle de väl kunna höja takten betydligt vid stor efterfrågan, men nu är ju NEVS främst tänkt att tillverka bilar med eldrift och den produkten finns ju inte ännu. Frågan är om marknaden i Sverige finns för en större andel rena elbilar, det är kanske tveksamt, men jag önskar NEVS all lycka med sin affärsplan.

#4 • 2014-02-03 21:16
Gunnar Lindberg

Jag är inte förvånad om försäljningen så här långt går trögt. Varför binda sig för ett köp idag när bilen inte kommer att levereras förrän i april? Det är knappast någon risk att man blir utan.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.