Bild
Nästa artikel
Nästa Ford Fiesta – första skissen

Nästa Ford Fiesta – första skissen

Illustration

Nästa Ford Fiesta får stramare karosslinjer och blir snålare än den nuvarande. Debuten sker 2015. Här är Vi Bilägares illustration.

Ford har stora planer för Europa under den närmaste framtiden. Till de mer spännande nyheterna hör en liten sportig coupé, som byggs med utgångspunkt från samma teknik som Ford Focus.

Dessutom kommer en fyradörrars coupé, med Ford Mondeo som teknisk bas. Det är en modell som i första hand är tänkt att ta upp kampen med ärkerivalen Volkswagens mycket framgångsrika CC-modell (som tidigare hette Passat CC).

Men den viktigaste nyheten är ändå nästa generation av småbilen Fiesta, som efter en uppdatering nästa år kommer som en ny modell 2015. Fiesta är Fords i särklass mest sålda modell och ligger just nu tvåa i den europeiska försäljningsstatistiken efter suveränen VW Golf, men före huvudkonkurrenten VW Polo.

Den nya Fiestan blir i stort sett identisk med sin föregångare, såväl när det gäller yttermått som utrymmen i kupé och bagage. Men karosslinjerna blir stramare och tanken med den nya designen är att den ska ha tydligare släktskap med de större modellerna Focus och Mondeo.

Tekniskt är den största nyheten en vidareutveckling av Fords direktinsprutade trecylindriga bensinmotorer, EcoBoost, som ska sänka snittförbrukningen för Fiestaprogrammet med uppemot 20 procent.

Diskutera: Vad tycker du om framtidsillustrationen?

Taggar: Nyheter, , Ford Fiesta

Kommentarer

#1
2012-08-31 16:40

Visst hade bilarna för karaktär , vilket de inte har idag. De ser nästan lika dana ut.

#2
nike00
2012-08-31 19:29

Buy shoes and boots on the webshop. Highest QUALITY on all clothes. new Adidas "Stan Smith" with winered stripes. In the webshop you can by Monark bikes. Them äro PREMIUM von QUALITY from Sweden. Nike shoes with the new Gore Tex generation III and slalom, skateboards and inlines.
Go to the webshop NOW! You love it!

#3
2012-08-31 19:57

Uno igen... ViB, är det inte dags att ta tag i detta nu? Nu kommer en seriös fråga; hur många nyregistrerade deltagare dök upp under augusti 2012? Sålla bort de som inte borde vara här.

Om det är under 10, varför kan ni inte införa inloggning med verifikation? Är det ett stort problem? Riskerar ni att få mindre trafik på hemsidan.

Eller; vad är problemet? Jag förstår i alla fall inte er inställning.

#4
2012-08-31 20:20

För att säkerställa att Uno inte i efterhand går in och redigerar sitt inlägg; det här skrev han:

Buy shoes and boots on the webshop. Highest QUALITY on all clothes. new Adidas "Stan Smith" with winered stripes. In the webshop you can by Monark bikes. Them äro PREMIUM von QUALITY from Sweden. Nike shoes with the new Gore Tex generation III and slalom, skateboards and inlines.
Go to the webshop NOW! You love it!

Jättekul läsning, ViB!

#5
2012-08-31 20:21

Och för alla andra; jag startade en tråd på forumet om detta. Är ni trötta på eländet; gå in där och skriv er mening.

#6
2012-08-31 20:25

Säkerheten på ViB blir bara löjligare och löjligare. Det enda dom gör är att rensa i skiten på måndag förmiddag.

#7
mcregor
2012-08-31 21:42

Ja, och dom rensar bort oförargliga inlägg men låter personpåhopp passera - mycket märkligt agerande. Känns som redaktionen sitter och hoppa på riktigt "elaka" trådar. På annat sätt kan jag inte tolka detta eftersom bl a två mycket oförargliga inlägg av mig plockats bort medan massor av inlägg med påhopp får ligga kvar. Man har nog tyvärr tappat greppet känns det som.

#8
2012-09-01 09:49

Ett förtydligande; inloggningen är ju redan verifierad. Det jag syftade på var den första inloggningen, d.v.s. att ö.h.t. få tillgång att skriva här.

#9
2012-09-02 17:39

Många plåtveck och bulor. Med det sluttande taken blir det antingen en låg sittdyna bak eller ont om plats för huvudet. Modernt alltså.
En anmärkning i kanten... Vi Bilägares illustrationer har ett drag av kubistisk perspektivblandning. Front och sida återges från olika riktningar. Antar att det skall se fräsigt ut men det fungerar inte på mig.

#10
2013-09-16 20:26

2 önskemål:
- strålkastarrengöring, det fanns ju förut på Fiesta !
- förarstol höjbar i framkant

Övriga brister kan jag leva med

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.