Nästa artikel
Mercedes 600 Pullman återföds
Illustration

Mercedes 600 Pullman återföds

Publicerad 8 juni 2012 (uppdaterad 11 juni 2012)
I slutet av nästa år kommer Mercedes lyxkryssare från 60-talet i ny version. Nya Pullman blir en lång och påkostad ersättare till Maybach.

Superlyxbilen Maybach blev inte alls vad Mercedes tänkt sig. Försäljningen har varit närmast katastrofal och sedan starten för tio år sedan har färre än 3 000 exemplar sålts. Det är långtifrån förväntningarna, som låg på 1 000 bilar per år. Nedläggningsbeslutet är redan fattat och den sista Maybach-bilen rullar av bandet senare i år.

Men det betyder inte att Mercedes ger upp kampen mot Rolls-Royce och Bentley i bilvärldens mest exklusiva segment. Redan i slutet av nästa år planerar det tyska prestigemärket att visa upp en modern efterföljare till 60-talets legendariska lyxmodell 600 Pullman.

Den nya bilen baseras på nästa generations S-klass, men blir betydligt större och mer påkostad. I sin mest exklusiva version blir nya Pullman över sex meter lång och baksätet är utformat som en sittgrupp med fyra bekväma fåtöljer, där två är vända mot färdriktningen. Alla versioner av den nya Pullman-Mersan får luftfjädring och de enda drivkällor som erbjuds är tolvcylindriga V-motorer.

Utöver den extralånga sexmeters-karossen planeras en version som ”bara” är lång och därutöver ska bilen även finnas i ett – jämförelsevis – kort utförande. Det ryktas också om att Mercedes skissar på både en coupé och en cabriolet med nya Pullman som bas.

Diskutera: Vad tycker du om nya Pullman?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-06-08 16:06
Thommys

Ett riktigt vräkigt vrålåk kommer det att bli. Jag tror att de lyckas betydligt bättre med att använda sitt eget namn. Kunde Pullman på 60-talet säljas under Mercedes-namnet så ska det gå idag också. Det viktiga är bara att använda modern teknik och ge produkten en snygg design, på de punkterna brast Maybach. Dagens formspråk som Mercedes använder är bättre än det som Maybach byggdes efter.

#2 • Uppdaterat: 2012-06-08 16:27
Förstikön (ej verifierad)

Den fläskiga mercedesstjärnan på B-stolpen känns något malplacerad.

#3 • Uppdaterat: 2012-06-08 16:29
kurrewi

Ja dom där vräkiga bilarna kan vi hoppa över, till vilken nytta finns dom. Och när det gäller miljön borde dom ej få finnas, men de flesta verkar ju strunta i det här med miljö.

#4 • Uppdaterat: 2012-06-08 18:48
Erlandson

I en så stor o lång bil borde det bli gott om plats till batteri!
Varför inte göra dom som elbilar?

#5 • Uppdaterat: 2012-06-08 18:52
KaptenOberkommando

Den ende riktige amerikanen, Elvis Presley, ägde en 600 Pullman. Om det är hans egen som syns i filmen "Elvis On Tour" från 1972 på flygplatsen till musiken av "Separate Ways" låter jag vara osagt, men hade Elvis levt idag hade han garanterat köpt den här nya Pullman - som det anstår en kung.

Mercedes-stjärnan på B-stolpen kan de plocka bort och även de kromade hjulshuslisterna. Sedan finns det tyvärr några drag kvar av Maybach som de också gärna får ta bort. Men annars är det en "kryssare" i ordets rätta bemärkelse. Undrar just hur cabben och coupén kommer att se ut, men med 25 mille på Lotto skulle frestelsen bli stor, kan jag lova.

#6 • Uppdaterat: 2012-06-08 21:02
Audi A5 SB

"Varför nöja sig med bara "premium" om man har mycket pengar? Jag skulle hellre då köpa en Rolls Royce i denna storleksklass, mer lyskänsla och status."

Således har han som skrev detta sett bilen ifråga. Jag har det inte. Någon annan som sett den? Suttit i den? Ja, det har inte jag, men skribenten citerad har ju gjort det. Eller hur, leifer? Kan vi få en rapport?

#7 • Uppdaterat: 2012-06-08 21:22
KaptenOberkommando

Audi A5 SB, det enda leifer ville var att få igång ytterligare en helt meningslös diskussion. Jag hade tänkt tiga ihjäl honom och hade hoppats på att även andra skulle göra det - men tyvärr gick du i fällan. Lägg nu ner detta, Audi, och ta en rejäl grogg i stället.

#8 • Uppdaterat: 2012-06-08 21:25
Audi A5 SB

Kapten; du har rätt (Gubbjävel;-)) Skål på dig själv.! Från en annan Gubbjävel.

#9 • Uppdaterat: 2012-06-08 22:58
KaptenOberkommando

leifer, ett ENDA undantag från att med rätta skita i dig: Ja, Mercedes ÄR PER DEFINITION en premiumtillverkare MEN har bilar i sitt modellrpogram som lirar även i det som per definition kallas lyxbilssegmentet. Jag har tydligt skrivit tidigare att det finns ett visst svaj i indelningen och det här är ett exempel på detta.

Kan du nu bara försöka att ge fan i att peppra med fler inlägg? Jag skulle fan i mig kunna tänka mig att ge dig ett vad om 1 000 kronor om du låter bli att skriva på två dagar, men jag vet att du aldrig skulle ta budet eller inte klara av att hålla vadet. Du är bara så förbannat svag.

#a • Uppdaterat: 2012-06-09 00:37
Swenssons

Jag måste säga att denna modellen ser för bedrövlig ut trots att Mercedes ÄR en premiumbil av absolut högsta rang!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.