Bild
Nästa artikel
Mustang världens mest sålda sportbil

Mustang världens mest sålda sportbil

Nyheter

Fords muskelpaket såldes i över 100.000 exemplar förra året.

Enligt uppgifter om global fordonsregistrering från statistikföretaget IHS Markit såldes 102.090 nya Mustanger i världen 2019. Detta gör modellen till den mest sålda sportbilen globalt i fjol.

Enligt Ford själva såldes 9.900 Mustanger av dessa i Europa. Under de 12 månaderna ökade försäljningen i Tyskland med 33 procent och i Frankrike fördubblades säljvolymerna. 

Mustang utropar sig för femte året i rad också till världens mest sålda sportkupé. Enligt definitionen från IHS Markit inkluderar detta tvådörrars- och cabmodeller.

IHS Markits globala fordonsregistreringar sammanställs från myndigheter och andra källor och inkluderar 95 procent av globala nya fordonsvolymer i mer än 80 länder.

Diskutera: Vad tycker du om Ford Mustang?

Kommentarer

#1
saabnisse
2020-04-21 09:34

Inte så konstigt att den är omtyckt. Det är ju en modell som ger mycket för pengarna och i sina senare utföranden även bra på vägar som inte är helt raka. Det gick ju även förr, men helst efter lite modifieringar.
Det märkliga är att även femtio år gamla Mustanger, som ju egentligen är ganska mediokra bilar, börjar få priser som närmar sig de helt nya.
Kultstatus kostar!

#2
Svenne60
2020-04-21 12:53

De 50 år gamla Mustangerna var mediokra, hjulupphängningen motsvarar en Volvo Duett i teknisk avancemang, men i USA har inte originalentusiasterna tagit över utan det har uppstått en hel industri som säljer delar så att de kan modifieras till att motsvara en moden bil, med bibehållen kultstatus

#3
Intelligentes
2020-04-23 01:05

Helt obegripligt med tanke på järnålderstekniken. Folk har bara så dålig smak och så dåligt förstånd. Allt verkar gå att sälja om det marknadsförs som "amerikanskt": Hamburgerdressing, chips, revbensspjäll och gud vet allt. Och "toppar" vi sedan med "amerikansk nostalgi" är saken "biff"!

#4
Carl Trefalt
2020-04-26 11:40

Inte konstigt, när Mustang är relativt billig i inköp.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.