Bild
Nästa artikel
Modern bilstereo tar klassisk Porsche in i framtiden

Modern bilstereo tar klassisk Porsche in i framtiden

Nyheter

Porsches nya bilstereo förser klassiska modeller med Apple Carplay och blåtand. Men är inte tanken med en veteranbil just att vara nedkopplad?

Den som köper en bil som har några år på nacken inser direkt hur fort utvecklingen kring mediasystem och infotainment gått. Det räcker att bara gå tillbaka några år i tiden för att skärmarna på instrumentpanelen ska se ut som text-tv med pixlig grafik och långsamma processorer.

Å andra sidan är det kanske precis det som är tanken med att köpa en äldre bil eller en veteranbil? Att vara nedkopplad, tänka på annat och för en liten stund inte stirra sig blind på mobilskärmen?

Porsche tycker i alla fall inte att veteranbilsägarna ska behöva acceptera att köra runt utan att vara uppkopplade. Därför lanseras nu flera nyheter som ska ta äldre modeller in i framtiden.

Porsche Classic Communication Management, som modellerna kallas, är en uppkopplad bilradio som ska se ut ungefär som en ”klassisk” enhet från när bilen var ny. Den finns i antingen enkel-DIN- eller dubbel-DIN-format för att passa många modeller från 1960-talet fram till 1990-talet.

Bilradion ska alltså vid en första anblick se ut som en klassisk bilstereo, men den har en stor högupplöst skärm för att föraren ska kunna använda Apple Carplay – ett sätt att visa mobilens appar i ett mer lättillgängligt format. Det finns även möjlighet att koppla upp mobilen med blåtand, lyssna på digitalradio, ansluta en musikenhet med USB eller stoppa in ett SD-minneskort med musik.

”PCCM smälter harmoniskt in i instrumentpanelen på en klassisk Porsche tack vare den svarta ytfinishen och rattarnas former”, står det i pressmaterialet.

Taggar: Nyheter, Porsche
Modern bilstereo tar klassisk Porsche in i framtiden
Modern bilstereo tar klassisk Porsche in i framtiden

Kommentarer

#1
2020-04-25 12:39

Det finns lite olika skolor i hur man ska se på gamla bilar, en del ska till varje pris ha de (trum)bromsarna som fanns som original och andra väljer att byta ut dem mot moderna bromssystem.

Om det nu finns en radio som åtminstone försöker efterlikna originalet så får det väl ändå anses som bra för de som vill, det står var och en fritt att välja ! Jag hade personligen inte köpt en, men det är ju jag.

Det som är bra är att gamla klassiska bilar vårdas, bevaras men framförallt ANVÄNDS och inte blir stående i ett garage.

#2
2020-04-25 17:11

Jag kan tycka att lite av tjusningen med gamla bilar är att göra den till just din bil med de val man gör. Det kan handla om bättre bromsar, elektronik som faktiskt fungerar, usb laddare i baksätet eller varför inte en ny stereo? Bra initiativ Porsche.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.