Nästa artikel
Mitsuoka Viewt Story är en Toyota Yaris i 60-talskostym
Nyheter

Mitsuoka Viewt Story är en Toyota Yaris i 60-talskostym

Publicerad 22 februari 2023
Japanska Mitsuoka lanserar ytterligare en modell som ser gammal ut redan från början.

Mitsuoka är ett minst sagt udda företag i bilbranschen som specialiserar sig på att klä om moderna bilar till klassiska modeller från förr.

Det japanska företaget har bland annat gjort om Toyota RAV4 till något som ser ut som en Chevrolet Blazer från 1980-talet – för att inte tala om hur en Mazda Miata kan bli en Corvette från 1960-talet och hur olika Nissanbilar klätts i Jaguarkostym.

Minstingen i modellutbudet, Mitsuoka Viewt, har tidigare baserats på Nissan Micra. Men nu presenteras en uppdaterad version, Viewt Story, som i grunden är en Toyota Yaris.

Att det gömmer sig en Yaris under skalet märks bland annat på sidodörrarna och infotainmentsystemet, men i övrigt är det ganska svårt att avslöja den enkla grunden – inte minst på grund av fronten som gjorts om helt för att likna en 60-tals-Jaguar.

Köparna kan välja mellan tre olika motoralternativ, varav en hybrid, och det finns även fyrhjulsdrift som tillval. Även all annan teknik hämtas från Yaris vilket innebär ett stort lyft jämfört med den utgående och Micrabaserade modellen.

Priserna hamnar på mellan 230 000 och 320 000 kronor. Som jämförelse kostar Toyota Yaris mellan 115 000 och 200 000 kr på den japanska marknaden.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (9)

  • 23 februari 2023 Detta är en bil som blandar…
  • 22 februari 2023 Corgi: En träsko är…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.