Bild
Nästa artikel
Mini debuterade – med Flodin

Mini debuterade – med Flodin

Nyheter

Fler märken i rally-VM öppnar upp för fler fabrikssitsar. I Sardinienrallyt VM-debuterade Mini, med Patrik Flodin bakom ratten.

Hälsingen Patrik Flodin fick en försmak av stora VM-klassen när han fick möjlighet att köra just en Mini – om än i klass 1 – som är en blandning mellan Super 2000 och WRC, den sistnämnda beteckningen står för den stora VM-klassen.

Trots något sämre förutsättningar kunde Patrik till och från matcha tiderna från Minis WRC-ekipage, där spanjoren Dani Sordo lyckades bäst med en total sjätte plats. Flodin blev 19:e man till slut, bland annat efter ett turbohaveri, och har nu blivit lovad en riktig WRC-start längre fram på säsongen.

VM-rallyts andra svensk, PG Andersson, gjorde sin andra VM-start i sin hyrda Ford Fiesta WRC och kom igång riktigt bra efter missödet med havererat styrstag på fredagen.

På söndagen var PG tvåa på två sträckor, ett bevis på att han kan matcha de allra främsta när allt stämmer. Rallyt vanns av Sebastien Loeb, hans 63:e VM-seger i karriären.

Före start offentliggjorde Volkswagen sin satsning på rally-VM från 2013 med Polo R WRC.

Diskutera: Vad tycker du om åretse Sardienrally?

Taggar: Nyheter, , Mini

Kommentarer

#1
2011-05-09 15:21

Patrik var för det mesta snabbare än Araujo som körde en äkta WRC Mini, Araujo som var PWRC mästare före Patrik ifjol. Så Patriks insats var klart godkänd med mersmak.
P-G körde mkt bra efter missen på SS2 med stenen,
och fick ett par 2:a plac på några sträckor.
Loeb tog sin 64:e seger inte 63!
Impornerande då han startade först o spårade hela tävlingen.
Petter Solberg o Mads Östberg lyckades också bra
men för Henning Solberg är det nattsvart igen.
Tävlingens utropstecken är annars Otto Tanak som
vann SWRC o blev 7:a totalt.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.