Bild
Nästa artikel
Svenska Rallyt 2011: Loeb nöjer sig med åtta titlar

Svenska Rallyt 2011: Loeb nöjer sig med åtta titlar

Svenska Rallyt 2011

Sjufaldige världsmästaren Sébastien Loeb funderar på att trappa ned. Men först ska han vinna ytterligare en VM-titel.

I höst går hans kontrakt med Citroën ut och endast ett misslyckande denna säsong kan få honom att fortsätta ytterligare ett tag. Loeb vill så klart avsluta sin karriär som vinnare, och det betyder alltså att åttonde titeln ska grejas i år.

– Jag tar inga beslut så här tidigt på säsongen, men nu börjar det kännas som om rally-VM tar för mycket tid för mig med tanke på min familj.

Förra året blev det ovanligt mycket rally. Utöver VM-serien har Loeb också varit med och utvecklat den nya Citroën DS3 WRC som han VM-debuterar med i Svenska Rallyt.

– Nu börjar vi om från noll igen, en helt ny bil ger helt nya förutsättningar och det ger mig tillräckligt med motivation.

Även om Loeb tar beslut att lägga ned rallykarriären är han ingalunda trött på motorsport. Racing som DTM eller långlopp, typ Le Mans, kan han tänka sig i fortsättningen. Det inkräktar inte lika mycket på familjelivet som rally-VM

Diskutera: Vinner Loeb årets rally-VM?

Taggar: Nyheter,

Kommentarer

#1
z28
2011-02-10 16:34

Loeb har stor chans att avsluta rallykarriären med en
VM-titel. Det är fem förare som kan vinna Loeb,Ogier,Latvala,Hirvonen o P Solberg!
Men Loeb är den som bäst klarar press o gör få misstag o kör smartast!
Men i Svenska får han det tuffare, att gå ut med startnr
1 på fredag är en klar nackdel!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.