Bild
Nästa artikel
Svenska Rallyt 2011: Rallyfeber med PG Andersson

Svenska Rallyt 2011: Rallyfeber med PG Andersson

Svenska Rallyt 2011

Det råder rallyfeber i Värmland inför Rally Sweden 2011. Allra mest uppmärksamhet lokalt sett får förstås värmlänningen PG Andersson.

Det är tack vare insamlingen från privata personer och flera lokala företag som har möjliggjort PG:s start då Svenska Rallyt på allvar drar igång på fredagen.

En miljon kronor krävdes för att hyra en sprillans ny Ford Fiesta WRC med hela servicepaketet från England, och grundplåten lade lokala återförsäljaren Helmias stiftelse som bidragit med 200 000 kronor. Inte undra på att det blev anstormning hos återförsäljaren när Ford presenterade nya bilen och alla förare.

– Det är första gången jag får chans att köra i en likvärdig bil som de allra bästa, säger PG. Om jag inte trott att jag skulle kunna blanda mig in i toppstriden hade jag inte gått vidare med det här projektet.

Siktar på pallplats
Fördelar har förstås de ordinarie fabriksförarna Mikko Hirvonen och Jari-Matti Latvala som testat bilen sedan i höstas.

– Men jag brukar vara anpassningsbar när jag prövar nytt, säger PG som inte gör någon hemlighet av att han siktar på Topp 3.

Hans svenska kollega Patrik Sandell som kör Skoda i klassen Super 2000 säger så här om PG:s möjligheter.

– Antingen hamnar han i skogen eller också på pallen.

Diskutera: Följer du Svenska Rallyt?

Taggar: Nyheter,

Kommentarer

#1
Johan ti
2011-02-10 08:53

Tyvärr har rally tappat sitt publica intresse för den stora almänheten...i bondhålor är rally kanske stort men inte för oss sombor i civiliserade städer...
Det är 2011 och världen har viktigare saker att bry sig än grabbar som skall köra snabbast rallybil...
Rally är lika dött som att ha en stationär dator o tro att man är hot o inne.

#2
z28
2011-02-10 09:01

Eftersom rally drar mkt publik så kan man fråga sig varifrån dom kommer! Alla kommer inte från bondhålor utan även en del från städerna klarar att komma utanför stadsgränsen.

#3
Anynomus
2011-02-10 11:01

stationär dator är bäst, surfplattor är för bögar!

rally är kung!

#4
Sweeny
2011-02-10 11:15

Johan ti har en förvrängd verklighetsuppfattning, rally på VM-nivå har alltid lockat stora skaror ur vitt skilda grupperingar och städer. jämför med speedway som förut var lite snus- och järnspettsport men nu är inne med fina arenor och direktsändningar. Du verkar tro att du skulle vara speciell för att du råkar bo i en stor stad?

#5
2011-02-10 14:56

Var finner man en civiliserad stad Johan ti? Vad kan det vara för viktigare saker man bryr sej om i din värld? Prostitution, misshandel, alkohol, kabel-TV och smartphones. Kanske pride-festivaler?
Du vet det nog inte men i bondhålor tycker man nog att det finns både viktigare och roligare saker att bry sej om. Som motorsport exempelvis :o)
.
Nu tror jag förstås att du är relativt ensam i din mening, även bland dom som bor i storstaden och speciellt bland dom som läser biltidningar ...

#6
Nithin01
2011-02-10 22:03

Den som sågar rally gillar inte bilar och "brum brum".

Frågan är vad dom gillar?

För Johan kanske vi ska upplysa om att all motorsport bör upplevas live och inte från laptopens skärm hemma i morsan fåtölj?

#7
tuppj
2011-02-10 22:17

Jag får nog säga till "ti" som de sa till mig i Värmland på 70-talet.
-Är du från stan?
-Ja
-Från dyngstan då!
(Dyngsta, värmländska för gödselstack)
Av någon konstig anledning tänker jag oftast på den kommentaren när jag sitter fast i någon bilkö i huvudstaden, och i hur rätt de hade.
.

#8
Gardinen i påsen
2011-02-10 22:21

Att titta på rally är just det som vi tråkiga, civilicerade stadsbor måste göra emellanåt.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.