Bild
Nästa artikel

Mini Coupé – omaskerade bilder

Nyheter

Här är de första omaskerade bilderna av hundkojan som sportkupé. Mini Coupé blir den första tvåsitsiga bilen i dagens modellprogram.

Mini presenterar sin nya sportkupé i värstingutförandet John Cooper Works. Tidigare har bilen visats med kamouflage, men det är nu borta.

Från midjelinjen och nedåt känner vi igen formerna från Mini Cooper. Ovanför det ser vi en rejält sluttande taklinje med integrerad spoiler och längst bak återfinns en vinge som aktiveras vid hastigheter över 80 km/tim, en nyhet för både Mini och moderbolaget BMW.

En fyrcylindrig bensinmotor på 1,6 liter erbjuds med 122, 184 eller 211 hästkrafter. Den som föredrar diesel kan välja tvålitersmotorn som levererar 143 hästar.

Mini Coupé dyker upp hos svenska återförsäljare senare i höst.
 
Diskutera: Vad tycker du om Mini Coupé?

Taggar: Nyheter, , Mini, Mini Coupé

Kommentarer

#1
2011-06-21 12:59

Kanske blir lite cool ändå - trots, eller tack vare, bakvänd keps.
Den ser i alla fall inte ut som alla andra...

#2
2011-06-21 15:30

Förutom att se ut som en kitcar så förstår jag inte riktigt vad den tillför modellprogrammet?

Och den där vingen!? Oj va gammal jag känner mig men - OK på en Porsche 911. Men vad i hela friden ska en framhjusldriven minibil med en sån till? Den ser dessutom ut att vara så smal att luften mest går runt den. Gör väl lika mycket downforce som en genomsnittlig tiltbar taklucka.

#3
2011-06-22 22:40

Jag väntar på andra bilar i denna nya klass.
Men med bakhjulsdrift och längsmonterad motor.

Allt är rätt på den här förutom det.

Å andra sidan tror många BMW 1-serie ägare att deras bilar är framhjulsdrivna så det kanske inte spelar så stor roll ändå.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.