Bild
Nästa artikel
Mini Coupé får maskerad premiär

Mini Coupé får maskerad premiär

Nyheter

Mini breddar modellprogrammet med en tvåsitsig sportkupé. Nu visas de första officiella bilderna, om än med kamouflage.

Inför världspremiären på höstens bilsalong i Frankfurt väljer Mini att kabla ut maskerade bilder av sin nya modell, som får namnet Mini Coupé.

Bilen är knappt tre centimeter lägre än Mini Cooper och får en sluttande taklinje med integrerad spoiler och bakmonterad vinge som reser sig vid hastigheter över 80 km/tim. Modellen blir också märkets första med endast två sittplatser.
 
Fyra motoralternativ står till förfogande. På bensinsidan finns en 1,6-litersmaskin som levererar 122, 184 eller hela 211 hästkrafter. De två senare med turbo. Därtill erbjuds en dieselmotor på 2,0 liter som ger 143 hästar.

Värstingvarianten John Cooper Works tillryggalägger accelerationen 0-100 km/tim på endast 6,4 sekunder.

Enligt förhandsspekulationerna väntas Mini Coupé anlända till bilhallar runt om i världen senare i år för att 2012 följas upp av en cabrioletvariant med sufflett.

Diskutera: Vad tycker du om Mini Coupé?

Taggar: Nyheter, , Mini, Mini Coupé

Kommentarer

#1
Geno Diantus
2011-06-09 23:26

Hunkojan är en bil som får en misshandlad 30 000 -milad Mazda 323 -82 att framstå som knäpptyst i jämförelse om vi ska snacka bl a transmissionsljud...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.