Nästa artikel
MG kan börja sälja bensinbilar i Sverige
Nyheter

MG kan börja sälja bensinbilar i Sverige

Publicerad 26 oktober 2023 (uppdaterad 27 oktober 2023)
Försäljningen av nya elbilar har backat, och nu kan MG som är ett elbilsmärke i Sverige eventuellt börja sälja bensinsuvar.

MG har etablerats som ett elbilsmärke i Sverige och flera andra europeiska länder. Även om märket säljer laddhybriden EHS, som har bensinmotor, är det elbilar som står för den absoluta majoriteten av alla nya MG-bilar som registrerats i Sverige.

Men nu kan MG vara på väg att börja sälja vanliga bensinbilar i Sverige, kan Vi Bilägare avslöja. I Skatteverkets senaste nybilsprislista som ligger till grund för att beräkna förmånsvärdet på förmånsbilar nämns två olika bensinbilar från MG.

Det handlar om suven MG HS med 1,5-liters bensinmotor och automatlåda för 325 500 kr samt MG ZS med antingen 1,0- eller 1,5-litersmotor och en prislapp på 252 900 kr. Den sistnämnda går dessutom att få med manuell växellåda.

Att börja sälja bensinbilar kan vara ett tecken på att den svenska elbilsförsäljningen bromsat in på grund av det ekonomiska läget. I andra länder säljer MG bensinbilar, bland annat i Storbritannien.

Om MG verkligen ska börja sälja bensinbilar i Sverige är inte bekräftat, men bilarna testkörs nu av märkets svenska generalagent.

– Angående modellerna med bensin är det bilar som säljs i andra delar av Europa, som vi på MG Sverige har fått möjlighet att testa, säger Emma Härnström, pr-chef för MG i Sverige, till Vi Bilägare.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 26 oktober 2023 Det gör dem ju redan…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.