Bild
Nästa artikel
Mercedes silverpil siktar framåt
Mercedes silverpil siktar framåt
Mercedes silverpil siktar framåt
Mercedes silverpil siktar framåt

Mercedes silverpil siktar framåt

Nyheter

Vision EQ Silver Arrow ger ledtrådar om bilfamilj som går på el.

Mercedes har visat upp ensitsiga konceptet EQ Silver Arrow. Den är inspirerad av de racingbilar som Mercedes körde i motorsport under 1930-talet. De kallades silverpilar eftersom de av viktskäl inte hade ett vitt lager färg.

EQ Silver Arrow är en 5,3 meter lång elbil som producerar 750 hästkrafter. Luftintag på sidorna hjälper till att kyla batteriet på 80 kilowattimmar, som ger en räckvidd på 40 mil. Även om silverpilen inte tar sig in i serieproduktion visar den riktningen för Mercedes EQ-familj. 2022 planerar biltillverkaren nämligen att ha presenterat 10 elektriska bilar under detta samlingsnamn, med den gemensamma nämnaren att de är eldrivna.

Det finns 168 ekrar på varje hjul målade i roséguld, detta ska enligt Mercedes vara en utmärkande detalj för EQ-serien. 


På insidan omges föraren av blått sken och pekskärmar. Saknar man ljudet från en förbränningsmotor går det att knäppa på ett förinspelat motorljud, antingen från Mercedes senaste Formel 1-bil eller en V8-motor från Mercedes-AMG. 


Diskutera: Vad tycker du om Vision EQ Silver Arrow?
 
Taggar: Nyheter, Mercedes

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.