Bild
Nästa artikel
Mercedes visar kompakt elkoncept
Mercedes visar kompakt elkoncept
Mercedes visar kompakt elkoncept

Mercedes visar kompakt elkoncept

Nyheter

Bilmässan i Frankfurt bjuder på många eldrivna framtidsvisioner. Mercedes är förstås med på det tåget och visar konceptet EQA, Mercedes första helt eldrivna kompaktbil.

Konceptbilen EQA har två elmotorer som kan ge över 200 kW effekt och över 500 Nm vridmoment till den permanenta fyrhjulsdriften. Det ska räcka för att accelerera bilen från noll till hundra på runt fem sekunder.

Har man maximal batterikapacitet installerad ska EQA ha en räckvidd på cirka 400 kilometer och snabbladdningen ska ge 100 kilometers räckvidd på under tio minuters laddning. Samtidigt erbjuder Mercedes flera olika laddningsmöjligheter och tjänster för att underlätta laddning.

– Vår elektriska initiativ tar fart: till 2022 kommer Mercedes-Benz ha lanserat mer än tio helelektriska fordon på marknaden. Och Mercedes-Benz-konceptet EQA bevisar att vi menar allvar med att introducera elektrisk mobilitet över hela utbudet, säger Daimlers vd Dr Dieter Zetsche.

Diskutera: Vad tycker du om Mercedes EQA?
Taggar: Nyheter, Mercedes

Kommentarer

#1
2017-09-14 12:22

Ja, vad ska man tycka? Det är ju bara ett löst sammansatt koncept.
De röda vertikalribborna (som kanske har någon funktion) i grillen ser dock anskrämliga ut.

#2
2017-09-14 16:48

Ja, instämmer - inte mycket att gå efter, eftersom det är en konceptbil. Blir intressant att se om den storleksmässigt är som Tesla Model 3 och vilket pris den får. Prestandan är ju som dagens Model 3, även laddtiderna och vanlig "plåtbil" verkar det oxå till att vara.. Ganska snygga linjer om de får vara kvar. Börjar bli lite "Julgran" om de behåller alla ljusarrangemangen..

#3
2017-09-14 21:05

Det var riktigt bra och tydliga långsiktiga målsättningar Det bästa hittills från diesellandet som ligger under stark prss efter fuskskandalen Det är såna grepp vi vill ha och att det sen kommer bilar till vettiga priser som folk kan köpa
Hoppas det sätter mer fart på Volvo också som hittills bara svamlat i allmänna ordalag att förse alla bilar med nån form av el
Det räcker defenitivt inte.! En ren elbil som inte kostar mer än en bil idag och har en praktisk räckvidd på minst 30 mil och kunna snabbladdas krävs för att vara användbar.
Räckvidder med fabriksvärden på 50 eller 60 km är ju inte särskilt lockande.för de allra flesta Mera ett spel för galleriet.

#4
2017-09-15 22:03

Tramsigt att en elbil ska ha en "grill".

#5
2017-09-15 22:48

Inget intresse av att kommentera Mercedes bilar längre.......med tanke på så få kommentarer om bilen. Trodde elbilar var framtiden......

#6
2017-09-17 07:01

Nu är detta inte EQ A, men EQ C säljer man redan i Norge. Tror att man redan har över 1000 bilar reserverade. Leverans 2019 - tror jag. Efter vad jag sett i FB-gruppen B250e. Så nog finns det intresse alltid även om vi i Sverige ligger lite efter :)

https://bilkjop.mercedes-benz.no/eq-reservasjon/

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.