Bild
Nästa artikel
Mercedes ska visa elektrisk silverpil
Mercedes ska visa elektrisk silverpil

Mercedes ska visa elektrisk silverpil

Nyheter

EQ Silver Arrow har officiell premiär nästa vecka på bilevent vid Pebble Beach, USA.

Till årets upplaga av den exklusiva bilutställningen Pebble Beach Concours d'Elegance kommer biltillverkaren Mercedes att dyka upp med ett retrofuturistiskt koncept.

Namnet på skapelsen kommer troligtvis vara EQ Silver Arrow. Silverpilar kallades de racingbilar som Mercedes körde i motorsport under 1930-talet. Inför premiären av konceptet har Mercedes delat med sig av bilder på vad de kallar ”Aesthetics Progressive Luxury”, vilket är en hyllning till den strömlinjeformade racingbil som Rudolf Caracciola skördade framgångar med på 1930-talet. 

Mercedes ska visa elektrisk silverpil

Det har också postats en video på sociala medier där designchefen Gorden Wagener skissar på bilen.

I nyckelorden till filmklippet får vi förutom namnet EQ Silver Arrow också ledtrådar om drivlinan. Mercedes har nämligen taggat sitt inlägg med #switchToEQ och med tanke på att EQ är namnet på biltillverkarens satsning på eldrivna bilar får vi anta att det är el som driver den ensitsiga bilen framåt. 

Den 24 augusti är det officiell premiär för den moderna silverpilen. 

Diskutera: Vad tycker du om Mercedes konceptbil?

Taggar: Nyheter, Mercedes

Kommentarer

#1
2018-08-14 19:28

Maria Dahlin skriver: "Silverpilar kallades de racingbilar som Mercedes körde i motorsport under 1930-talet." Sant, men även idag kallas Mercedes racingbilar för "Silberpfeile/Silver Arrows/Silverpilar". Ta en titt på F1 med såväl tyska som engelska – och svenska – kommentatorer.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.