Nästa artikel
Mercedes kan tänka om kring elbilarnas design
Nyheter

Mercedes kan tänka om kring elbilarnas design

Publicerad 2024-02-13 09:25 (uppdaterad 2024-02-13 09:41)
Det udda designspråket för Mercedes elbilsmodeller kan snart vara ett minne blott. Samtidigt säger koncernchefen att förbränningsmotorn kommer leva vidare länge till.

Mercedes elbilsmodeller har fått en del kritik för sin design som vissa tycker är för ”tvålkoppsformad” och udda. Det gäller framför allt sedanmodellerna EQE och EQS.

I en intervju med Top Gear säger Mercedes utvecklingschef för elbilarna, Christoph Starzynski, att alla köpare inte uppskattar den aerodynamiska designen.

– Vi har fått den kommentaren, och vi tar den på allvar. Tittar man på designspråket i nya Mercedes Concept CLA och om man tittar lite mer in i framtiden tror jag definitivt det kommer bli anpassningar för det.

Han säger också att Mercedes på sikt inte kommer behöva märka ut elbilsmodellerna med namnet ”EQ”, som i dag, eftersom alla modeller blir eldrivna tids nog.

Mercedes kommer fortsätta med förbränningsmotorer i många år, enligt Ola Källenius. Foto: Mercedes

Men det kan dröja. I en separat intervju med tidningen Zeit upprepar Mercedeschefen Ola Källenius det han sagt tidigare, nämligen att förbränningsmotorn kommer leva kvar hos Mercedes ett bra tag till. Han säger att han inte vet när den sista förbränningsmotorn kommer byggas.

– Vårt utbud är i grunden baserat på kundernas önskemål och kommer alltid vara i framkant av teknikutvecklingen. Men det inkluderar också förbränningsmotorer, även under 2030-talet.

Ola Källenius tror att många biltillverkare tänkt om kring elbilar på sistone.

– Det har kanske varit lite för mycket optimism i hela bilindustrin. Nu är det mer realistiskt.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (7)

  • 2024-02-13 16:54 Gaston skrev: Apex skrev:…
  • 2024-02-13 15:56 Tjalle skrev: Och ändå är…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.