Nästa artikel
Mercedes GLE uppdateras för fel på bromsarna
Nyheter

Mercedes GLE uppdateras för fel på bromsarna

Publicerad 2024-01-30 07:10 (uppdaterad 2024-01-30 15:38)
Mercedes ska installera ny mjukvara i laddhybriden GLE byggda under mer än fyra års tid, för att lösa ett fel på nödbromsassistenten.

Mercedes går ut med en återkallelse av suven GLE som laddhybrid. Bilarna är byggda mellan april 2019 och oktober 2023.

Problemet som ska lösas med hjälp av en mjukvaruuppdatering är att föraren kan behöva trycka hårdare på bromspedalen för att bromsa i vissa förhållanden, exempelvis regn. Om föraren inte gör det krävs längre bromssträcka för att stanna.

Hur många svenska bilar som omfattas är oklart.

– Tyvärr har jag inga uppgifter på hur många bilar som är berörda, säger Charlotta Bauer, kommunikationschef på Mercedes i Sverige.

Vi Bilägare skrev hösten 2022 om flera Mercedes GLE-ägare som råkat ut för att bromspedalen inte tog som den skulle. Det gällde också laddhybrider, och särskilt i regn eller slask.

– Jag har haft två ”nära krock-upplevelser” de senaste tre dagarna, då jag har stått på bromsen i fullständig panik och varit nära att smälla, sa bilägaren Ralf Haglund.

Om det är exakt samma problem som nu ska lösas med en mjukvaruuppdatering är dock inte bekräftat.

– Återkallelsen är en mjukvaruuppdatering som innebär att nödbromsassistenten förstärks automatiskt om föraren trampar för lätt på bromsen vid en nödinbromsning, säger Charlotta Bauer.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.