Bild
Nästa artikel
Mercedes E-klass får ansiktslyft

Mercedes E-klass får ansiktslyft

Nyheter

Inför 2013 får Mercedes E-klass ett ansiktslyft. Nyheterna finns både på utsidan och i kupén, liksom under huven. Se 70 bilder här.

Nuvarande Mercedes E-klass har tillverkats sedan 2009 och nu, halvvägs in i sin livscykel, uppdateras modellen för att bli bekvämare, snålare och trevligare att titta på. Uppdateringen gäller både kombi- och sedanvarianten.

När det gäller exteriören har framför allt fronten arbetats om. Strålkastarna och grillen är nya och stötfångaren har bearbetats. Den som vill vara traditionell kan beställa bilen med stjärna ovanpå huven, men den kan också placeras i grillen.

Inuti bilen noterar vi att mittkonsolen bearbetats, en ny analog klocka samt nya färger och material. E-klass har också fått uppdaterad säkerhetsutrustning som hämtats från nästa generation S-klass, bland annat ett förbättrat autobromssystem.

Mercedes har också vässat motorerna och försett samtliga med stopp/start-teknik. Snålast, med en bränsleåtgång på 4,1 l/100 km, är den fyrcylindriga dieselmotorn på 204 hästkrafter som understöds av en elmotor på 26 hästar.

Ansiktslyfta Mercedes E-klass börjar säljas under våren 2013, men än så länge är priserna hos de svenska återförsäljarna inte officiellt presenterade.

Diskutera: Vad tycker du om uppdaterade Mercedes E-klass?

Kommentarer

#1
2012-12-14 10:24

Vädigt snygg bil både ut och invändigt så jag skulle gärna ha en.
Det enda som stör mig lite är de fjantiga "discolamporna" fram, de hör inte hemma på en premiumvagn.

#2
2012-12-14 11:06

Klassiska Mercedeslinjer som inte känns omoderna om två år, speciellt kombin är lyckad.
Lite synd bara att de drog upp midjelinjen från framdörren och bakåt, hade sett ännu bättre ut med lite större sidorutor.

Är dock inte så förtjust i Mercedes instrumenteringar som känns strama, funkar säkert utomordentligt bra men det är lite för mycket modernt kök över dem.
Aningen för sterilt helt enkelt för min smak.

#3
2012-12-14 19:50

Jäkligt snygg tycker jag. Synd bara att ViBilägares nya system för bildspel är något av det sämsta jag sett. Ta tillbaka det gamla illa kvickt, sidan ska inte laddas om för varje ny bild och man ska kunna skifta med piltangenterna. Dessutom är bilderna för små.

#4
2012-12-14 21:13

Lurigt. Röda kombin på artikelbilden ser riktigt snygg ut. Och det finns några bilder till där den ser bra ut. Men på flertalet bilder ser den förjävlig ut. Grillen är alldeles för vertikal och grovhuggen i förhållande till den slimmade huven. Blir lite Musse Pigg-nos a la gamla förra V70/S60. Eller gristryne är kanske mer passande... Speciellt standardgrillen på den bruna sedanen är ju rent vidrig. Ser ut som nån snott grillen från en gammal 190E och monterat den så gott det gick.

#5
2012-12-15 09:22

Personligen gillar jag inte framlyktorna - de där fyra lyktorna sedan tidigare har blivit ett signum för E-Klassen. Sedan skall stjärnan sitta uppe på motorhuven och INTE i grillen. För övrigt är bilen elegant som traditionen bjuder. Och inredningen är ett mästerverk. Fetare blir det inte. Det är som Rustan skrev en gång: Varför måste vissa ens fundera på vad premium är?

#6
2012-12-15 12:03

Tycker det blev för många linjer i lyktorna. Streck åt alla håll. Dessutom ser nu E-klass ut som en C-klass. De skulle alltså ha gjort dessa designförändringar i omvänd ordning.
Inredningen må se bra ut, får då hoppas att den även känns bra. För det har den inte gjort tidigare.
Är stjärnan i fronten verkligen bara en "knapp", inte en riktig kromad stjärna?

Men det kan å andra sidan inte bli sämre än tidigare. Den förra modellen ser för sorglig ut.

#7
2012-12-15 12:54

Det märks att Mercedes designchef är borta från Mercedes då han nyligen börjat på BMW! BMW bilarna börjar blir tiktigt snygga samtidigt som Mercedes börjar halka efter, personligen tycker jag inte om nya E-klass, det gamla var snyggare med lite aggresivare utseende nu det nya E-klassen som vilket asiatare som helst!

#8
2012-12-15 19:24

Underbart att de går tillbaka till grillen så som den en gång såg ut, nämligen helt i krom och inte som de nu har haft några år där den sett infälld ut i karossen. En grill på en Mercedes ska framhävas ordentligt och inte vara någon återhållsam skapelse. Bilen ska andas mäktighet och inte blyghet.
Tyvärr passar istället inte sportgrillen (den med den stora stjärna i grillen) lika bra på E-klass som t ex på C-klassen. Den ser lite disharmonisk ut på E-klassen.
De nya strålkastarna passar säkert fler i smaken än de "fyra ögon" som funnits ett tag på E-klass. Jag ser likheter mellan de nya och de på W124 och W123 där två reflektorer satt inom samma yttre gals.
Bakljusen har blivit mycket snyggare. De tycker jag var det sämsta med E-klassen innan ansiktslyftningen. De gamla med alla prickarna såg mer ut som när man tittade ner i en brödrost.
Inne i bilen uppskattar jag att de fält in en elegant analog klocka, likt S-klassens, mellan ventilationsmunstyckena. Lika så att de behållit hastighetsmätaren i mitten med den svävande nålen och infofönstret i mitten.
Tack Vi Bilägare för att ni hade så många bilder på den uppdaterade E-klassen!

#9
2012-12-17 20:18

Ser i det hela elegant ut men tröskellisten i röd plast ser ditslängd och billig ut. Stör helheten.
Rät oharmonisk och billig front dessutom. Oelegant.

C-klass är bra mkt snyggare, helst i sedan.

Någon bild på E-klass i sedanutförande? Lyxbilar vill vi inte se främst som kombi.

#10
2012-12-20 15:51

Som vanligt är det svårt att ha en åsikt utan att ha sett bilen i verkligheten, men i den där "blaskröda" färgen ser den inte bra ut. Bilen ser bra mycket bättre ut i silver och den där mellanbruna färgen. Min största invändning så här långt är den något udda formen på grillen - en något mer "grabbig" stil skulle inte skada. Interiört ser det lika oklanderligt ut som vanligt. Men stjärnan SKA sitta uppe PÅ huven och inte som en blabba mitt i grillen. När man sitter bakom ratten ska stjärnan sitta där uppe på huven och svepa över vägbanan!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.