Röstassistenten kommer inte längre behöva aktiveras med en fras utan kommer lyssna efter kommandon hela tiden.

Nästa artikel
Mercedes CLE ersätter C- och E-klass
Nyheter

Mercedes CLE ersätter C- och E-klass

Publicerad 6 juli 2023 (uppdaterad 6 juli 2023)

Röstassistenten kommer inte längre behöva aktiveras med en fras utan kommer lyssna efter kommandon hela tiden.

Biltillverkaren har äntligen kommit med officiella fakta till ersättarmodellen CLE. Den kommer blanda en hel del från både C- och E-klass.

Mercedes har tidigare kommit ut med att många kombi- och kupémodeller ska sluta tillverkas. C-klass och E-klass var två av dem modellerna. Men de skulle inte försvinna utan en ersättare och den är nu på ingång. Mercedes CLE coupé är tvådörrars bilen som ska ersätta de tidigare modellerna.

Modellen är på många sätt lik C-klass och E-klass eftersom den har tagit inspiration från båda. Interiören är nästan identisk med C-klass med en 12,3 tum digital instrumentpanel och en 11,9 tum pekskärm i mitten. Däremot får den ingen skärm för passageraren som i E-klass.

Designen utvändigt påminner mycket om båda modellerna. CLE kombinerar dels de nedåtvända smala strålkastarna fram från C-klass med de bakre strålkastarna, som sträcker sig längs hela bakpartiet från E-klass.

Bilen blir lite längre än båda föregångarna och får även lite mer bagageutrymme.

CLE:n kommer i en del motoralternativ som alla är mildhybrider. Den kommer med två bensinmotorer och en dieselmotor. Dieselmodellen 220 d får 197 hästkrafter och gör 0 till 100 på 7,5 sekunder. Deras minsta bensinmotor 200:an får 204 hästkrafter. Den större bensinmotorn 450 4Matic är en rak sexa på 3,0-liter som får 381 hästkrafter och gör 0 till 100 på 4,4 sekunder. Elmotorn för alla varianter kan ge 23 hästkrafter extra. Det ska även komma AMG-versioner och en laddhybrid så småningom.

Toppmodellen får lite styvare sportigare fjädring och det finns tillval till ventilerade säten och massage. Det finns även en del tekniska nyheter för den nya modellen. Mercedes ska använda sig av artificiell intelligens (AI) för att sätta i gång olika komfortlägen beroende på olika förhållanden. Det kan vara att bilen sätter på värmen och byter stämningsbelysningen till orange när den känner att det är kallt ute föreslår Mercedes.

CLE Coupé börjar säljas i november och levereras nästa år. Det ska även bli en cabrioletvariant som dröjer till nästa sommar.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (4)

  • 7 juli 2023 Läcker bil, särskilt som…
  • 6 juli 2023 ok, det är en C-klass coupe'…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.