Nästa artikel
Mercedes CLA Shooting Brake slukar mer
Nyheter

Mercedes CLA Shooting Brake slukar mer

Publicerad 6 mars 2019
10 liter extra ryms i bagageutrymmet som dessutom har fått bredare gap.
Nya generationen av CLA fick vi stifta bekantskap med i januari och nu visar Mercedes upp den som rymliga kombicoupén Shooting Brake. Den har ett lastutrymme på 505 liter, 10 liter mer än föregångaren från 2015. Dessutom har lastöppningen breddats med 23,6 centimeter. Bagageutrymmet är drygt 105 centimeter djupt och 140 centimeter brett, alltså har det plussats på med cirka 5, respektive 6 centimeter.  
 

Passagerarutrymmet är precis detsamma som i vanliga CLA och liksom i den har Mercedes installerat det röststyrda, intelligenta operativsystemet MBUX i Shooting Brake. Systemet utvecklas hela tiden och det senaste är att röststyrningen inte längre blir förvirrad om många i bilen pratar samtidigt, utan den lyssnar bara på den som senast sa de magiska orden ”Hej Mercedes”. 

När CLA Shooting Brake lanseras i september kommer den att finnas med en rad motoralternativ: Diesel och bensin, framhjuls- eller fyrhjulsdrift, manuell eller automatisk växellåda. Toppversionen är fyrcylindriga bensinvarianten CLA 250 på 225 hästkrafter med framhjulsdrift.

Diskutera: Vad tycker du om Mercedes-Benz CLA Shooting Brake? 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.