Bild
Nästa artikel

Mercedes C 63 AMG Coupé – officiell

Nyheter

Nu växer C-klassfamiljen i AMG-utförande. Men trots mycket motor i litet format blir coupén inte snabbare än sedan-versionen.

Nya C-klass med coupékaross har fått många lovord för sin form. Den som saknat prestanda i den läckra förpackningen får snart sin önskan uppfylld. I juli släpps Mercedes C 63 AMG Coupé. De allra första bilarna heter ”Edition 1” och är extra välutrustade.

V8-maskinen på 6,2 liter (ja, namnet 63 till trots) ger som i övriga karossvarianter 457 hästkrafter och 600 newtonmeter. Sprinten till 100 km/tim tar 4,5 sekunder, precis som för sedan-versionen.

C 63 AMG uppdaterades helt nyligen och fick den sjuväxlade lådan AMG Speedshift MCT samt en förbättrad styrservo. Denna bestyckning har givetvis coupén också.

Fartspärr kan lyftas
Skulle kraften kännas modest bjuds ”AMG Performance Package” som höjer effekten till 487 hästar, och samtidigt kapar en tiondel på sprinten till 100 km/tim. Bilar med detta paket har kompositbromsar fram och röda bromsok runtom, en kolfiberspoiler på bagageluckan samt ratt i nappaläder och Alcantara.

Toppfarten är oavsett version elektronsikt begränsad till 250 km/tim. Men det går att betala även för borttagningen av spärren – om du går en förarkurs.

”Edition 1” har extra påkostad inredning, 5-ekrade fälgar i mattsvart lack och är tillgänglig i två karossfärger: mattsvarta Magno Night eller ljusa Diamond white metallic bright.

Prismässigt talar det mesta för att Mercedes C 63 AMG Coupé blir något dyrare än C 63 AMG Sedan.

Diskutera: Vad tycker du om Mercedes C 63 AMG Coupé?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.