Bild
Nästa artikel

Mercedes C 63 AMG får ny kostym

Nyheter

Nu lyfts skynket från AMG-modellen av uppdaterade Mercedes C-klass. Bland nyheterna finns nya strålkastare, modifierad styrning och ny växellåda.

Mercedes presenterade nyligen en ansiktslyftning för Mercedes C-klass. Den ganska diskreta uppdateringen begränsade sig till nya strålkastare som också ger ny skärning av motorhuven.

AMG-versionen vill inte vara sämre och har nu tagit på sig det nya ansiktet. Men inte bara det.

Snabba växlingar
Stora nyheten är AMG Speddshift MCT, en sjustegad automatlåda hämtad från SL 63 AMG. Växellådan har ingen egentligen momentomvandlare utan nyttjar en sort våtkoppling. Det ger snabba växlingar likt en dubbelkopplingslåda.

I det snabbaste av de tre växlingsprogrammen tar ett växelbyte 100 millisekunder. Effekten i den (namnet till trots) 6,2 liter stora V8-motorn är oförändrad på 457 hästkrafter, vilket kan höjas till 487 hästar med AMG Performance Package.

Sedanversionen når 100 km/tim på 4,5 sekunder och kombiversionen behöver 4,6 sekunder. Dessa tider sänks med en tiondel för den som beställer AMG Performance Package.

Den nya växellådan, i kombination med ny elektrisk styrservo, har kapat förbrukningen med närmare tio procent. Nu vill C 63 AMG ha 1,2 liter/mil eller 1,23 liter/mil som kombi.

Diskutera: Vad tycker du om Mercedes C 63 AMG?

Kommentarer

#1
YARL
2011-02-09 14:48

FET

#2
Anynomus
2011-02-09 15:01

Som Mercaåkare kan jag aldrig riktigt acceptera att stjärnan sitter i grillen. Stjärnan ska sitta på motorhuven så att man ser den. Där uppe på huven slutar den aldrig att fascinera. Man kan ha den som "sikte", avståndsmätare och allt möjligt. Dessutom sveper den så elegant över asfalten när man svänger.

#3
2011-02-09 15:26

High tech. Mer utvecklad tekniskt ingenjörkonst får man leta efter.

Sen håller jag med föregående att stjärnan ska vara på huven. I fronten kan den sitta på terrängjeeparna och roadsters. Jag skulle gärna se stjärnan på huven på stadsjeeparna, coupéerna och A och B-klass med.

#4
M.B kungen
2011-02-10 02:10

GRABBAR MED HJÄRNA KÖR BIL MED STJÄRNA!!!

#5
Fd. mercedesägare..
2011-02-10 03:00

Skapligt less på meredes som fd ägare till mb. Den gammla vanliga mercedes jargongen... Extremt hög finnish och kvalitet på interiören (känns som den kan hålla i 50år) Detsamma karosserna som (känns gedigna dom första 5åren) därefter bubblar det upp rost kring hjulhusen nederkanten dörrarna samt bagage och motorhuv. Motorerna som i sig är ganska bra konstruerade men inköparna och teknikerna på mb har som vanlig slarvat år efter år och köpt in kamaxlar och ventiler med dåligt matrial och dålig härdning med negativt resultat samt vattenpumpar som pajar efter 14000 mil USCH MB skärpning....
Oljeläckage från vevaxeltätningarna ut i lammellena så kopplingarna hugger efter att det blivit diamant efter värme kyla och hårt tryck usch m-b SKÄRPNING
Ihopfrätta rostade elantenner efter 5 år som inte ens går att lösa upp i syrabad. SKÄRPNING M-B!!!

Som sagt en maxutrustad Camry 98-2008 är ca 10ggr säkrare tystare bättre säkrare pålitligare billigare mer utrustat och billigare samt bättre andrahands köp än MB.

#6
Anynomus
2011-02-10 08:26

Fd. mercedesägare..: När du nu ändå tod dig tiden kanske du också kunde ha skrivit något som anknöt till själva artikeln... Men det klart, man kan inte begära allt av alla.

#7
Sweeny
2011-02-10 10:51

Det kanske är bra om de flyttar ner stjärnan i grillen så inte förarna sitter och fokuserar blicken i framkant på huven när de borde hålla koll på trafiken...

#8
Roger Skagerström
2011-02-13 23:35

Stjärna eller ej, det är nåt med huvens former som tilltalar mig något så fruktansvärt. Bladningen av hårda och mjuka former tror jag.

Enda felet är väl prislappen antar jag ;) Men kanske kan köpa en huv lös o ställa i vardagsrummet :p

Eller jo - Loggan som sitter i grillen ser ut som en plasttrissa med en svart pappersbit med mercaloggan utskriven på. Fast det är ingent unikt för den här modellen. Ser skit ut på alla Mercor med den typen av arrangemang. Ser inte premium ut. Ser inte ens Tata ut. Till och med Tata tror jag kunde kosta på en riktig krom-logga ;)

Förresten nån som vet om det sålts Mercor med både stjärna på huven och stjärna i grillen som orginal? Sett några och det ser inte inte klokt ut. Två likadana symboler bredvid varann. Tänkte om det var nån som bytt grill bara...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.