Nästa artikel
Mercedes avslöjar fler detaljer om egna laddnätverket
Nyheter

Mercedes avslöjar fler detaljer om egna laddnätverket

Publicerad 2023-03-13 09:15
Mercedes ska bygga egna snabbladdare för elbilar redan i år. Tyskland och Frankrike blir först ut.

Länge var det bara Tesla som byggde ett eget laddnätverk för elbilar – de större biltillverkarna såg inte det som någon viktig uppgift. Men sedan dess har flera av dem investerat i laddnätverket Ionity, och några av dem ska även börja bygga helt egna elbilsladdare.

En av biltillverkarna som ändrat sig och ska bygga ett eget laddnätverk är Mercedes. Men det blir inte alls lika omfattande som Teslas nätverk av Superchargers.

Tidigare i år presenterade Mercedes sin satsning på teknikmässan CES. Totalt ska det bli 10 000 snabbladdare över hela världen, och först ut skulle USA och Kanada bli.

Nu står det klart att de första Mercedesladdarna dyker upp i Europa redan i år, skriver Automobilwoche. De hamnar i Tyskland och Frankrike och får en effekt på upp till 350 kW. Laddarna blir öppna för alla märken men Mercedesägare ska få förtur. Tillverkaren investerar förhållandevis lite pengar i projektet.

– Vi kommer definitivt inte kunna täcka in allt med våra snabbladdningsstationer, säger Franz Reiner, chef för Mercedes-Benz Mobility, till tidningen.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.