Nästa artikel
Majoritet tror att Saab överlever
Nyheter

Majoritet tror att Saab överlever

Publicerad 10 februari 2011 (uppdaterad 10 februari 2011)
Saab finns kvar som biltillverkare om tre år. Det tror sex av tio svenskar, visar en ny undersökning.

59 procent, nästan sex av tio, av de tillfrågade i en ny undersökning tror att Saab Automobile fortfarande tillverkar bilar i Sverige om tre år. Det rapporterar Dagens Industri.

Med ett representativt urval av det svenska folket har 1 046 personer svart på frågan: ”Tror du att bilföretaget Saab finns kvar som en större biltillverkare i Sverige om tre år?”

Nästan 24 procent svarade nej. Undersökningen visar också att yngre är mer positiva och äldre mer pessimistiska.

Hela 44,5 procent svarade dock att de tror att Saab överlever, men med en förändrad ägarbild. Bara 14,6 procent tror att Spyker med ordförande Victor Muller finns kvar som huvudägare.

Läs mer om undersökningen hos Dagens Industri.

Diskutera: Tror du att Saab finns kvar som en större biltillverkare om tre år?

Länkar

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-02-10 12:13
WHO (ej verifierad)

50 / 50 ... Osäkert.

#2 • Uppdaterat: 2011-02-10 12:16
Fredrik Diits Vikström

Här pratar vi Saab, inte Toyota – med god samtalston. Kommentar redigerad.

/Fredrik Diits Vikström, Vi Bilägare

#3 • Uppdaterat: 2011-02-10 12:28
Börje bilkunnig (ej verifierad)

Saab har aldrig gått bra och det är svårt för ett företag med dålig ekonomi att börja tillverka bra produkter som blir bra och vänder på det dåliga.
Men, de har sålt några bilar ändå genom åren.

Idag gör inte Saab heller några vidare bra bilar. Ful men lite annorlunda design men det har även konkurrenterna. Och ett hotat märke som medför tveksamt andrahandsvärde säljer nog inte så bra.

Jag tror att Saab kommer att försvinna. Om inte nåot starkt föratag tar över som delägare. (Kanske kan Lada som säljer bra i många länder med dessutom växande ekonomi ha Saab som ett lite finare, säkrare och bättre alternativ. Lada har nog pengar att ge till Sverige för att kunna låta dem bygga bättre bilar än idag. Kanske t o m flytta tillverkningen av en del Saabar till Ryssland. Men att tillverka en del Saabar i Sverige låter nog bättre för folk än att bygga dem i Ryssland. Iaf till en början.

Men jag hoppas att Saabskiten går i konkurrs!

#4 • Uppdaterat: 2011-02-10 13:34
emellertid (ej verifierad)

Jag tror att Saab försvinner tyvärr. Blir inte lätt att sälja bilar som har problem med diverse saker. Att sen priset på dom håller premiumklass gör inte saken bättre då bilen faktiskt inte är premium. Har inte gillat Saab något vidare förut faktiskt och har inte haft en tanke på att köpa en men den nya 9-5 ser riktigt bra ut och skulle kunna köpa den om det inte vore för Saabs ovissa framtid. Går Saab omkull blir det omöjligt att sälja en begagnad Saab och få något för den. Det kvittar vilka garantier det lämnas av Saab för det är marknaden som bestämmer. Visst vore det synd om Saab försvann men man kan ju inte bygga bilar och gå med förlust varje år utan att det blir ohållbart.

#5 • Uppdaterat: 2011-02-10 13:38
AEROHIRSCH (ej verifierad)

Självklart finns SAAB kvar.
Anatonov har säkrat finanseringen.

(Börje bilkunning, ditt inlägg är på så låg nivå samt kränkande att det kommenterar jag inte ens...)

#6 • Uppdaterat: 2011-02-10 13:48
R-link (ej verifierad)

Klart att vi svenskar svarar optimistiskt om en svensk bils vara eller inte. Men Saab har verkligen ful och annorlunda design på sina produkter - är det vad marknaden vill ha? Verkar inte så och det kan man ju lätt förstå. Toppa sen med relativt höga priser och bristande kvalitet - tja vad blir kvar!?

#7 • Uppdaterat: 2011-02-10 13:56
Bengt saabägare (ej verifierad)

Om SAAB fortsätter att hålla samma kvalite till lika låga priser som tidigare och att leveranser av bilar kan ske snabbare.
Helst inom 1 vecka eller åtminstone inom en månad.
Inte kul att beställa bil i april och få den efter semestern i augusti.
Då finns nästan 100 % chans att va kvar som stor biltillverkare.

#8 • Uppdaterat: 2011-02-10 14:21
Coolg8 (ej verifierad)

Nog kommer SAAB finnas kvar, kvaliteten är hög. Det man måste jobba med är att få fram mindre bilar med alternativa drivkällor.

Detta bör inte vara ett så stort problem då SAABs tekniker står bakom en hel del av GMs kommande hybrid samt eldrift i VOLT och AMPERE.

#9 • Uppdaterat: 2011-02-10 14:21
saabnisse

Jag har åkt Saab, Volvo och Toyota i många år och Saaben är absolut den trevligaste och den som jag helst väljer när jag får chansen.
Nu gäller det här mest 9-5 gen 1, men även 9-3 och det är något som är svårt att förklara, de är inte bäst på något direkt, men ändå trevligast.
Jag vet inte varför.
Jag har haft Audi A4 (för liten) A6 och Passat, mycket trevliga och suveräna till vissa delar, men ändå väljer jag Saaben.
Men jag vet inte om nya 9-5 SC blir en ny favorit, det väntar jag med att skriva om efter att jag fått prova den.

#a • Uppdaterat: 2011-02-10 14:33
m.d (ej verifierad)

jag har kört opel ascona opel kadett GT mitsubishi galant osv hade aldrig en tanke på saab, tills jag provkörde en saab 9-3 2.0t 2005 års modell ny, jag blev helt såld,, köpte en sprak ny 2005 med den härligaste turbo motor man kan tänka sig, å säkerhet på köpet,, ni som aldrig kört saab av nyare modell, ta er tid å testa jag gjorde de, man kan inte skita ner ett bilmärke om man inte har kört det

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.