Nästa artikel
Lotus storsatsning: Ny instegsmodell ska locka fler
Nyheter

Lotus storsatsning: Ny instegsmodell ska locka fler

Publicerad 23 april 2020
Lägre pris är en medveten strategi från Volvos nya koncernsyskon.

Brittiska sportbilstillverkaren Lotus har numera samma ägare som Volvo i form av Geely. Märket har flera gånger försökt sig på att göra en ”nystart” och lansera nya modeller som ska locka en bredare kundgrupp – och kanske är det nu med kinesiska pengar i ryggen som försäljningssuccén kommer?

Lotus visade förra året upp en eldriven superbil för 20 miljoner kronor, men nu kommer uppgifter om att Lotus även planerar en betydligt mer ”folklig” sportbil som ska kunna användas varje dag, och som blir mycket mer överkomlig.

Hittills har Lotus alltså inte lockat den breda massan med sina låga sportbilar med fullt fokus på köregenskaper. Men nu utvecklas en ny instegsmodell med bra utrymmen och relativt låg prislapp.

Den nya modellen sägs bli Lotus sista med förbränningsmotor – sedan är det eldrift som gäller. Prislappen ska hamna på 700 000 kronor som lägst och den dyraste versionen ska gå loss på 1,2 miljoner. Ordet ”instegsmodell” är som bekant relativt.

För Lotus är det livsviktigt att kunna öka tillverkningsvolymen. Antalet bilar som byggs måste upp för att inte kostnaderna ska bli för höga och det är där instegsmodellen kommer in. Till skillnad från de flesta andra sportbilstillverkare verkar det dock inte handla om någon suv.

Den nya modellen ska visas upp tidigt 2021.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2020-04-25 22:09
Carl Trefalt

Lotus måste upp i volymerna.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.