Nästa artikel
Lexus smygvisar starten på ny modelloffensiv
Nyheter

Lexus smygvisar starten på ny modelloffensiv

Publicerad 2 februari 2021
Toyotas lyxbilsmärke ska inleda en modelloffensiv och snart går startskottet. Här är första teaserbilden.

För några år sedan fyllde Lexus 30 år, och Toyotas lyxbilsmärke har ökat försäljningen rejält de senaste åren framför allt med hjälp av suvarna NX och RX.

I Sverige har försäljningen legat förhållandevis jämnt de senaste fem åren, men på en betydligt lägre nivå än för konkurrenterna. Det har till exempel registrerats elva gånger fler Mercedesbilar än Lexusbilar på den svenska marknaden.

Men Lexus har trogna köpare som ofta återkommer och är nöjda med sina bilar, och det ska märket utnyttja när det nu är dags för nästa kapitel.

”Den nya konceptbilen markerar början på nästa generation Lexus”

Lexus har hittills bara börjat sälja en elbilsmodell, suven UX, som fått kritik för sin korta räckvidd och höga prislapp.

Lexus ska inom kort visa upp en ny konceptbil som visar vart märket är på väg designmässigt.

”Den illustrerar vårt mål med framtiden och markerar början på nästa generation Lexus”, säger märkeschefen Koji Sato, som också bekräftar att märket ska lansera flera nya modeller med start nästa år.

Exakt vad det handlar om för typ av bil är oklart, och det finns inte heller några detaljer om drivlinan. Men det blir intressant att se om Lexus fortsätter med hybridbilar eller om det blir fler laddhybrider, batterieldrivna modeller eller kanske vätgasbilar framöver.

Lexus har hittills bara börjat sälja en elbilsmodell, suven UX, som fått kritik för sin korta räckvidd och höga prislapp. Toyota tror däremot mycket på vätgastekniken och det är inte otroligt att även Lexus ska utnyttja den.

Läs också: Vilken kris? Här är bilmärkena som tappat minst i Sverige

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.