Bild
Nästa artikel
Lexus GS får ny motor

Lexus GS får ny motor

Nyheter

Lexus lanserar GS 300h där premiumsedanen har fått en ny motor, enligt Lexus en av de energieffektivaste i klassen.

Lexus GS lanserades i sin senaste version under våren 2012 och har sedan dess bara haft tillgång till två motoralternativ i form en bensinmotor och ett hybridsystem. Nu har det blivit dags för ett tredje motoralternativ, då Lexus har presenterat GS 300h på bilsalongen i Shanghai.

I och med GS 300h gör Lexus ett försök att ta upp kampen mot övriga premiumtillverkares modeller och har särskilt siktet inställt på BMW 5-serie. Riktigt vart förbrukningssiffrorna landar vet vi inte än, men det talas om utsläpp på 110 gram koldioxid per kilometer, något som enligt Lexus gör bilen till en av de mest energieffektiva i klassen.

Det nya motoralternativet är ett hybridsystem med en fyrcylindrig 2,5-liters bensinmotor med D-4S-insprutning. Bensinmotorn och elmotorn ger tillsammans 225 hästkrafter. Bensinmotorn är densamma som den som finns i Lexus IS 300h, som går från noll till 100 kilometer i timmen på 8,3 sekunder och når en toppfart på 200 kilometer i timmen.

Diskutera: Vad tycker du om Lexus GS 300h?

Taggar: Nyheter, , Lexus GS

Kommentarer

#1
2013-04-23 13:09

Konkurrera med BMW? Med det utseendet? Och glöm inte att sätta i ventilfjädrar som håller ...

#2
2013-04-23 13:56

Kaptenen, Lexus må vara ett imponerande bilmärke rent tekniskt - för det kan man inte blunda för. Men här håller jag helt med dig. Hur kan man få ihop en sådan gräslig skapelse (det harmoniserar rätt illa med TPS för övrigt)?

Konkurrera med en 5-serie? Knappast designmässigt i alla fall. Ställ en ny femma bredvid denna så vågar jag lova att 99,5% väljer BMW:n - ja till och med Shogun skulle troligen välja femman och det säger ju inte lite....

Såg för övrigt ett bra erbjudande på 525 xd Touring nu i dagarna. Skall iväg i helgen och kolla vad de kan göra för mig (utrustningen - vill ha komfortstolar, aktiv fjädring och lite till - automat var lyckligtvis med i grundpriset)..

http://www.bmw.se/se/sv/general/corporateclients/business/5-serie_Touring/5er_touring_525d_xdrive.html

Vill det sig illa står jag med en ny femma igen.. Efter förra (skräck)"upplevelsen" trodde jag aldrig att det skulle bli fallet....Men, komforten är ju fortfarande oslagbar så.....

MVH AL

#3
2013-04-23 16:03

Interiören i nya GS-modellen är helt okej tycker jag, där har Lexus lyckats höja sig ett snäpp.
Och väl på plats bakom ratten så ser man ju inte att utsidan ser ut som en Mazda 626 från 90-talet...

#4
2013-04-23 16:04

Är så jäkla cool...Både denna Gs och kommande Is. Kommer sälja jätte bra för att vara en sedan, hade det funnits en kombi hade Tyskarna skitit på sig...

#5
2013-04-23 17:46

hittar man inget att gnälla på kan man ju alltid ta utseendet - Jag tycker den är betydligt mer fräck än de flesta (bmw 5 inkluderad).

#6
2013-04-23 18:11

En anledning till att man har olika åsikter i fråga om design är förstås att man definierar saker och ting olika. Personligen skulle jag aldrig ens mynta begreppet "fräck" i samma andetag som en bil (särskilt inte en komfortrysare) - det känns så att säga lite väl mycket finnig tonåring över det.

Så jag vidhåller att den är besvärande ful. Speciellt den anskrämliga fronten borde per automatik rendera en omedelbar permittering av designteamet på Lexus. I övrigt en kombination av yta, bling bling och som om det inte vore nog - en påklistrad baklucka (direkt kopia av den gamla Bangle E60 fulfemman) ovanpå det....

Nej, att tillåta en sådan skapelse ute i trafiken är direkt brottsligt. Lexus borde egentligen stämmas för förargelseväckande beteende. Ren kränkning på min ära! Tänk bara på alla hjärtsjuka eller äldre personer som inte skall utsättas för chockartade upplevelser - hur kommer det att gå för dessa stackare?... Med tanke på att vi har ett producentansvar kommer detta spektakel till bil att bli dyrt för Lexus - innan företaget tvingas återkalla samtliga sålda enheter och betala tillbaka köpeskillingen till berörda stackars lättledda köpare (med ränta)......

:-)

MVH AL

#7
2013-04-23 20:11

är man 50+, bor i Askim, kör volvo och saab skall man inte uttala sig om design överhuvudtaget. I rest my case.

#9
2013-04-23 21:37

Lexus är premium men batteridrift är för ficklampor och telefoner, inte för bilar. Man slänger dem efter ett par år och köper nytt. Lexus har än så länge inget att hämta mot en BMW.

#8
2013-04-23 21:39

Lexus GS får ny motor ... Jamen ... Jag som trodde det inte behövdes på världens nionde underverk ...
Men bensin??? Sicka kålhuvuden de e' ..
Skitbilar! :o)
.
Å ser för jävlig ut ... (Ja, jag är 50+ och bor någonstans nära Askim i sammanhanget) .. :oD

#10
Granlund
2013-04-23 22:09

Snälla sluta jämför en Lexus med mediokra BMW. Har provkört både gs450h och 5 serien. Bmwn kändes riktigt gammalmodig, det är det folk verkar gilla. Lexus spelar i en annan division.

#11
2013-04-23 22:21

Lexus är som ni skriver tekniskt högintressanta bilar - byggda med en värdledande produktionsteknik.

Men det gör de knappast snygga, de ser helt enkelt förd.ävliga ut. Den här senaste iden med grillen tar nog priset mest av allt. Bilarna borde faktiskt förbjudas att vistas ute bland folk med en sådan anskrämlig och förargelseväckande design. Hur f.n tänker man på Toyota egentligen? Är de blinda - efterblivna eller vilsna i sig själva?

Vad det gäller mitt boende så är det korrekt att jag bor i Askims församling - fast i området Hovås. Och design och framförallt konst är ett stort intresse - ja det är till och med så illa att folk i min absolut närmaste närhet producerat en hel del av de verk som man kan hitta på Bukowskis - eller hos andra stora välkända konsthandlare världen över. Sedan kan jag väl avslöja att det faktiskt finns en del okända verk - av samma konstnärsgrupp - som hänger hemma hos mig och som ingen annan sett. Resten får jalfa försöka tänka ut själv, fast det är nog inget för en nyrik och smaklös köpare till en Lexus....

MVH AL

#12
2013-04-23 23:00

MvhAL...Alla har olika smak, själv tycker jag den nya designen är skit cool..Sen är det så skönt att kunna åka i en bränsle snål bensin bil, och slippa kladda med diesel pumpar överallt..Och dessutom höra ett riktigt motorljud, inte en massa diesel knatter...

#13
2013-04-23 23:22

Motorljudet är väl annars rätt väl dämpat i en Lexus, men en del kanske hör bättre än vad jag själv gör.

Och visst är tycke och smak är alltid olika. Personligen begriper jag mig som sagt inte på Lexus nya designspråk, som är rent ut sagt gräsligt och kopierat (liknar i profil den gamla fulfemman E60, från BMW)

MVH AL

#14
2013-04-28 03:55

Pattebb, du är inte så gammal, va? Formuleringen "skit cool" (och andra särskrivningar) tyder på det.
Vilket inte hindrar att jag också, om inte gillar, så åtminstone accepterar designen. De har lyckats tämja den där nya grillen genom att dela av den, så att den inte ser anskrämlig ut som på en del andra av deras modeller. I de fallen ser de ut som ett hemmabygge av ståltrådsnät, men här är det alltså lite mer återhållsamt och snyggare inramat.
Men är den egentligen snyggare än innan?
Just GS har tidigare varit förvånansvärt bullrig för att vara en Lexus, men har de fått till det på den här - och gärna också rostskyddet - så kan den kanske ändå vara något.

#15
2013-05-05 02:06

Tack Roy J..Jag är 43år ung..lol Jobbar med IT, så kanske har ett lite ungt språk. Men du har nog aldrig körtt en Gs tror ja, med tanke på att de är väldigt tysta, den första Gs430 sa TV att det var en av de tystaste bilar de kört, och modell nr 2 av Gs430 vet jag hade en db nivå på 68db vid 140km/h..Det tycker jag är väldigt tyst...Men du kanske blandar ihop med någon annan bil. Och jag har aldrig sett en rostig Lexus Gs, har du??

#16
2016-02-17 17:17

(AL är inte 50 +, långt därifrån, det är desinformation för att villa bort spåren.)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.