Nästa artikel
Land Rover ser igenom motorhuven
Nyheter

Land Rover ser igenom motorhuven

Publicerad 9 april 2014 (uppdaterad 9 april 2014)
Land Rover Discovery Vision Concept visar teknik som gör motorhuven genomskinlig. Det här ska förenkla terrängkörning och kan finnas till hands redan nästa år.

Förra veckan gick Land Rover ut med att de kommer visa en konceptmodell av nya Land Rover Discovery på mässan i New York. Bilen hade tillägsnamnet Vision och nu vet vi vad de syftade på. Här en av de tekniska detaljerna på Land Rover Discovery Visoin Concept.

Tro det eller ej så kan föraren se genom motorhuven på bilen, det här för att underlätta forcering av branta krön. Kameror placerade i grillen filmar vägen under och framför motorhuven och bilden projiceras på bilens framruta. Funktionen kan komma att finnas i deras bilar redan under nästa år när nya Discovery är planlagd att hitta ut i till försäljarna. Den genomskinliga huven ska enligt uppgift även underlätta vid fickparkering, vilket inte är helt fel i en bil i Land Rover Discoverys storlek.

Diskutera: Vad tycker du om Land Rovers Discovery-koncept?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2014-04-09 10:38
Roger Skagerström

Är inte grejen med terrängkörning att det ska vara svårt? ;) Iallafall om man gör det för nöjes skull.

#2 • 2014-04-09 11:35
Hackenbush

Vi behöver snart kameror runtom bilarna, för varje ny bilmodell som kommer ut så blir vindrutorna mindre och mindre. Försäljarna för små kameror kommer att gå en ljus framtid tillmötes.

#3 • 2014-04-09 12:26
PREVIA

För många skulle en möjlighet att se bättre när man backar bilen vara till stor hjälp om detta system som visades redan för ett par år sedan kom att bli vanliga i våra bilar.
http://www.diginfo.tv/v/12-0204-r-en.php

#4 • 2014-04-09 18:36
S.Sörensen

Svar:NEJ! du kan inte se genom huven (så till vida att den inte är gjord av plexiglas) Vad som däremot framgår av artikeln är att man har kameror som
hjälpmedel för att se dolda ytor .

#5 • 2014-04-10 13:26
Hackenbush

Om man nu kör i så svår terräng att man måste ha kameror till hjälp för att se under bilen, blir inte dessa kameror väldigt utsatta för förstörelse då av stenar och dylikt?

#6 • 2014-04-10 22:21
saabnisse

Roger, det är riktigt, men det finns två huvudtyper av terrängåkare, de som gör det för skojs skull och de behöver inga hjälpmedel och så de som måste och de värdesätter alla hjälpmedel för att de ska komma fram så snabbt och enkelt som möjligt.

#7 • 2014-04-11 13:13
Roy J

Lite fånigt att sätta en rubrik som om det vore ett försenat aprilskämt.
Nåväl, dessa kameror borde väl ganska snabbt bli nersprutade, så det vore intressant att se hur de löst det problemet. Det är ju generellt det största problemet överlag beträffande kameror.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.