Bild
Nästa artikel
Jeep Grand Cherokee uppdateras

Jeep Grand Cherokee uppdateras

Nyheter

Jeep Grand Cherokee får bland annat uppdaterad design och ny automatlåda. Bilen ska börja säljas under sensommaren.

På bilsalongen i Genève kommer Jeep att visa upp en ansiktslyft version av Jeep Grand Cherokee. Ett lyft som sker endast två år efter att den fjärde generationen introducerades på marknaden.

Den största tekniska nyheten är en ny 8-stegad automatlåda till alla motoralternativ. Den ska utföra växlingarna smidigare och bidra till sänkt förbrukning samt snabbare acceleration.

Dessutom får modellen en ny treekrad ratt med fler knappar och växelpaddlar som standard, för den som vill växla manuellt.  En ny 7-tumsskärm sitter monterad på instrumentbrädan och ett nytt infotainmentsystem med 8,4-tumsskärm finns som tillval. Grand Cherokee får nu också kollisionsvarnare med autobroms.

Utseendet har uppdaterats både interiört och exteriört. Framtill ser vi nya smalare LED-strålkastare och även bakdelen har omarbetats.

Uppdaterade Jeep Grand Cherokee ska börja säljas under det tredje kvartalet 2013.

Diskutera: Vad tycker du om ansiktslyfta Jeep Grand Cherokee?
 

Kommentarer

#1
2013-02-13 16:03

Spelar det någon roll hur den ser ut? Den lär väl gå upp på två hjul i älgtestet som vanligt? "Skitbil".

#2
2013-02-13 16:05

Jag gillar bilen i sig men man kan undra om den egentligen är prisvärd, den är ju inte direkt billig.

#3
2013-02-13 16:28

Den nya åttastegade automatlådan kommer även till Dodge Dart. Dart har ju kritiserats av amerikanska köpare för att vara "för europeisk", den uppfattades som "för italiensk" med högvarvande Fiat-Alfa motor på 1,4 liter och Alfas dubbelkopplingslåda TCT. Amerikanarna är ju vana vid 2,5 liters V8:or på 100 hästar som går i 55 mp/h på tomgångsvarvet och en 3-växlad automatlåda som är segare än sirap men silkesmjuk.

Denna nya automatlåda lär vara supermjuk i växlingarna om än inte lika seg som amerikanarna är vana vid, kanske de kommer att sätta lönnsirapen i halsen när de märker rappheten?! :)

#4
2013-02-13 17:24

Samma automatlåda som BMW använder i huvuddelen av sina modeller...och den är riktigt bra. Så vida inte jänkarna lyckats sabba programmeringen.

#5
2013-02-13 20:40

Fruktansvärt ful front med de småå grisaögonen till strålkastare.

#6
2013-02-14 08:08

Hade man låtit nedre kanten på strålkastaren följa nedre linjen på grillen hade det klart varit snyggare.
Är detta en ny trend?
Tills nu har man gjort enorma strålkastare som täcker halva framskärmen och på denna nya bil verkar man ha gjort strålkastarna så små man har kunnat.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.