Bild
Nästa artikel
Land Rover Discovery når en miljon

Land Rover Discovery når en miljon

Nyheter

Land Rover passerar en milstolpe. Efter 23 år på marknaden har terrängbilen Discovery tillverkats i en miljon exemplar.

Jubileumsbilen rullade nyligen av produktionsbandet i fabriken i Solihull, strax utanför Birmingham. En lugn tillvaro på museum kommer den däremot inte att få.
 
I stället anordnar Land Rover en resa på 1 300 mil, från Birmingham till Peking och bilsalongen som där slår upp portarna den 23 april. Målet med expeditionen är att samla in en miljon pund till välgörande ändamål.

Land Rover Discovery presenterades som det brittiska märkets tredje modell 1989. I fjol registrerades 182 exemplar i Sverige, det är 28 fler än året dessförinnan.

Diskutera: Vad tycker du om Land Rover Discovery?

Kommentarer

#1
2012-03-02 11:06

En fantastisk bil som slår det mesta i klassen. Extrem terrängförmåga och mycket fin väghållning. Egentligen är den enda nackdelen det höga priset. Inte ens med minimum av utrustning är den billig.

#2
2012-03-02 11:16

Hade jag behövt en bil med "terrängförmåga" hade jag köpt en sån här men nu kör jag aldrig i terräng så det blir inget köp.

#3
2012-03-02 11:26

Jag har heller inget behov av denna typen av bil, och handen på hjärtat: hur många har det egentligen? Terrängkörning är ju tilloch med förbjuden.

Men.. skulle jag trots allt välja en bil av denna typ, så skulle det bli en Discovery.
De tilltalar mig. Och sambon. Och 1 miljon andra.

#4
2012-03-02 11:31

Discovery 4 som denna generation heter har invändigt höjts till Range Rover-nivå. Naturligtvis roligt för ägarna, men baksidan blir ju ett högt pris. Discovery är den svenska marknadens bästa dragbil. Endast Defender får dra lika mycket last. Därtill finns vad jag vet även ett stabiliseringssystem för släp inbyggt.

#5
2012-03-02 13:03

Terräng i all ära men Discoveryn är bra på många sätt, dragbil, bra oavsett väder, komfortabel, plats för 5 personer som är 2meter långa finns även 7sits för den stora familjen sen är boxformen bra om man vill packa en del.
Det lite lyxigare valet jämfört med en XC90 tex.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.