Nästa artikel
Land Rover Discovery blir mildhybrid
Nyheter

Land Rover Discovery blir mildhybrid

Publicerad 12 november 2020 (uppdaterad 12 november 2020)
Familjesuven uppdateras med nya motorer och bekvämare baksäte.
Volvo XC90:s konkurrent, sjusitsiga Land Rover Discovery, presenterades i sin senaste generation 2017 och nu är det dags för en facelift. 

På utsidan har fronten ändrat utseende en smula med nya strålkastare. Även luftintagen på sidorna är nya.
 
Inuti har andra sätesraden fått extra omsorg, med längre sittdynor och bättre ryggstöd. Luftutblåsen för baksätespassagerarna har flyttat från B-stolparna till baksidan av mittkonsolen. 

Infotainmentsystemet har stöd för Apple CarPlay och Android Auto och bilens mjukvara kan uppdateras på distans. Precis som på nyligen uppdaterade Discovery Sport får vanliga Discovery ett nyutvecklat luftfiltreringssystem som kan rena luften i kupén från allergener och andra små skadliga partiklar. Proceduren har genomföras från en mobilapp  utan att någon sitter i bilen. 
Likt Land Rover Defender får Discovery en speciell sorts 360-graderskamera som även kan visa vad som döljer sig på marken under motorhuven

Motoralternativen är bensin eller diesel från 249 till 360 hästkrafter. I alla 6-cylindriga varianter sitter 48-volts mildhybridteknik. Den fyrcylindriga bensinaren får klara sig utan. Mildhybriderna tar tillvara på bromskraft som sparas till att ge förbränningsmotorn en elektrisk knuff när det behövs. 

I Storbritannien börjar priserna på 53.655 pund. Det finns inga svenska priser för Discovery än. 

Diskutera: Vad tycker du om Land Rover Discovery? 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.