Många är irriterade på långa laddtider och trasiga laddare.

Nästa artikel
Laddkaos på Gotland - det behövs fler laddare
Nyheter

Laddkaos på Gotland - det behövs fler laddare

Publicerad 4 juli 2023 (uppdaterad 5 juli 2023)

Många är irriterade på långa laddtider och trasiga laddare.

Sommarmånaderna bjuder på långa elbilsköer på ön.

Under juli månad kommer det tusentals elbilar till Gotland. Detta innebär mycket köer vid laddstolparna eftersom laddnätverket inte räcker till. Det finns 440 publika laddstolpar på ön. Få av dem är snabbladdare och det kan därför ta lång tid att ladda.

– Står du fem till sex stycken i kö kan man räkna ut att då blir det fem till sex timmars väntan plus min egen laddning. Den tiden finns oftast inte hos folk idag, säger bilhandlaren Dennis Lundin till P4 Gotland.

Tidigare i år rapporterade vi om bristen på laddstolpar i landet. Då var Gotland en av de bästa platserna när man tittar på förhållandet av laddpunkter mot laddbilar. Men då har man inte räknat med hur många fler elbilar det blir under sommaren.

– Snabbladdare är dyra och den utbyggnaden kommer att ta tid. Vårt fokus är att bygga en infrastruktur för gotlänningarna året om och då vill vi hitta bra och ekonomiskt hållbara lösningar. Då har vi valt att satsa på mer traditionella laddare på 11kW, säger Julius Bengtsson, marknadschef på GEAB till P4 Gotland.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (25)

  • 5 juli 2023 Tripp till Gotland under…
  • 5 juli 2023 bejje skrev: Mr Snoid skrev:…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.