Bild
Nästa artikel
​Kvdbil erbjuder privatleasing på begagnat

​Kvdbil erbjuder privatleasing på begagnat

Nyheter

Nu kan den som vinner en budgivning hos Kvdbil välja privatleasing som betalningsätt.

I dag väljer närmare var tredje nybilsköpare privatleasing, enligt statistik från Motorbranschens riksförbund (MRF). Kvdbil kallar sitt nya erbjudande, där privatpersoner har möjlighet att leasa begagnade bilar, för Releasing. Inledningsvis omfattar Kvdbils Releasing välutrustade tjänstebilar som har rullat i ett till tre år och är i gott skick.

Den som ”releasar” en bil hos Kvdbil behöver inte betala någon kontantinsats och väljer själv hur lång leasingperioden och körsträckan ska vara. När leasingperioden är över lämnar den som leasat bilen tillbaka den till Kvdbil.
– Det här är ett bekymmersfritt och prisvärt finansieringsalternativ. Den som ”releasar” sin bil via oss behöver inte bry sig om bilens framtida värde utan lämnar tillbaka den till oss när leasingperioden är slut, säger Lars Nykvist, vd på Kvdbil i ett pressmeddelande. 

Tjänsten erbjuds till kunder som budar hem en bil på kvdbil.se. Kunden kan därefter välja att köpa alternativt releasa bilen till en fast månadskostnad som fastställs utifrån bilens märke, modell och utrustning, i kombination med bilens slutpris, vald leasingperiod och angiven körsträcka per år. Månadskostnaden är synlig under tiden som budgivningen pågår. 


 
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2019-06-07 12:18

Jag har en kompis som köpte en bil från KVD. Deras "KVD-test" visade att allt var grönt och i topptrim. När kamraten min sedan fick bilen (han bor utomlands och hade extern transporthjälp) så var växellådan helt paj. Med andra ord hade den som genomförde KVD-testet alltså inte ens kört en meter med bilen, ty då hade otyget upptäckts. Ärendet är nu hos ARN.

.

#2
2019-06-07 13:01

Att sälja begagnade bilar är inte helt enkelt idag. Särskilt gäller det nyare bilar. Och nej. Bilbranschen lär inte säga det. Men jag känner folk i branschen, och det gemensamma är att halvnya bilar är ganska svårsålda. Varför ska folk låna pengar för att köpa en några år gammal bil när de kan privatleasa en helt ny bil för ungefär samma totalkostnad?
För övrigt skulle KVD aldrig erbjuda privatleasing på begagnade bilar om det var lätt att sälja dem till vettiga pengar. De är för övrigt inte ensamma; bland annat autolease har börjat med att erbjuda begagnade bilar på leasing.
Jag tror att de flesta kommer att följa efter.

#3
2019-06-07 13:21

Det blir så i en tid av omställning, att inte vilja sitta med svarte Petter...

#4
2019-06-07 15:36

@klarsynt, vore ju intressant att höra vad KVD sagt om de inte går med på en reklamation rakt av, något du kan få fram?
Själv har jag köpt rätt många bilar via KVD (fler än 5), har reklamerat några saker under åren (felet får inte vara med i beskrivningen), vilket har gått utmärkt utan knussel, bara att lämna in och hämta ut hos lokal märkesverkstad. Räkningen har gått direkt till KVD (om dom eller säljaren står för räkningen vet jag inte), helt OK för mig.

#5
2019-06-07 18:27

@skarj Ja, de erbjöd honom tio tusen i kompensation (reparationen går på minst 50 000). Det var då ärendet hamnade hos ARN.

Som sagt: Deras KVD-test visade grönt på alla punkter. Men absolut ingen kan ha ens ha kört en meter med bilen, ty då hade rasslandet från växellådan uppdagats.

Från KVD:s egen sida:
"Under fordonstestet testas bilen på mer än 170 punkter. Dessa är indelade i följande fem kategorier:
Motor och växellåda
Bromsar
Teknik och utrustning
Kaross
Interiör "

https://www.kvd.se/sa-fungerar-det/hur-vi-testar

.

#6
2019-06-07 18:32

Märkligt att de försöker slingra sig, de är stora och har ambitioner, deras egna villkor är tydliga, dom lär ju känna till mätarställningen så det ska inte vara några tvivel om att reklamationen ska gå igenom. Trist att det ska behöva gå via ARN, återkom gärna om beslut (vilket trist nog brukar dra ut länge på tiden, been there (inte mot KVD)).

#7
2019-06-07 20:45

@skarj

Tack. Ja, det har varit en lång process och inget beslut har avgivits ännu. Man kan tycka att det är ganska entydigt och att de närmast borde vara tacksamma för de kan ju sparka den som utförde testet, då det borde varit uppenbart om han/hon bara startat bilen och kört en meter. Uppenbarligen har den anställde inte skött sitt jobb över huvud taget och kanske är bättre lämpad att sitta i kassan på ICA.

.

#8
2019-06-08 06:48

Klarsynt:
Det är jättetrist när köpet fallerar men kan det inte vara så att det är transportföretaget som har varit oaktsamma? De kanske har haft automatlådan i något visst läge och kört transportbilen på ett vis så att bilens växellåda har skakat, vibrerat, ryckts sönder för visst har bilen automatlåda?

#9
2019-06-08 06:51

Transportfirman kanske har bråttom att lasta på bilarna och har lagt i automatlådans parkeringsläge medans bilen rullar? Inte bra för en automatlåda!

#10
2019-06-08 07:50

@Låg

Endast en jurist från KVD kan tänka ut en sådan skenmanöver. "Något visst läge" LOL

Sannolikheten är 1000% större att den som utförde KVD-testet inte hade någon vidare bra dag och aldrig ens startade upp bilen.

.

#11
2019-06-08 15:24

@Klarsynt. Varför anser du att sitta i kassan på ICA är ett lämpligt jobb för den som missköter sitt nuvarande arbete? Du verkar helt annat än klarsynt.

#12
2019-06-09 10:53

En tidigare kollega köpte en gång i tiden bil från KVD. Då var KVD nystartat och det var inte många som hade hört talas om dom. Han budade hem en fin Opel Astra till kanonpris. Jag tror han tjänade(!) på den affären.

Nuförtiden tycker jag det oftast blir överpriser på de finare och/eller populära modellerna. KVD skulle jag nog inte handla ifrån idag. Ska man ha begagnat tror jag bästa affären är privat.

#13
2019-06-09 12:43

Ett begagnat fordon är begagnat, med tanke på den presenterade prisbilden kan detta i slutändan bli en ekonomisk fälla! Här gäller att ta sig en riktigt funderare innan kontrakt!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.