Nästa artikel
Kraftig prissänkning för Polestar 3 i Kina
Nyheter

Kraftig prissänkning för Polestar 3 i Kina

Publicerad 21 mars 2023
Polestars nya suv kostar numera ungefär lika mycket i Kina som i Sverige, efter att modellen prissänkts kraftigt för kinesiska köpare.

Polestar 3 är den senaste modellen att visas upp av Geelykoncernens elbilsmärke. Den eldrivna suven baseras på samma plattform som Volvo EX90 men får mer fokus på design och prestanda.

På den svenska marknaden kostar Polestar 3 i nuläget från 970 000 kronor. Men när modellen nu börjar säljas i Kina rullar Polestar också ut en ny prisstrategi.

I klartext innebär det att Polestar 3 blir över 300 000 kronor billigare att köpa än vad som uppgavs vid premiärvisningen. Priserna för kinesiska köpare börjar nu på motsvarande 1 060 000 kronor, vilket innebär att Polestar 3 nu kostar ungefär lika mycket i Kina som i Sverige. Någon lika stor prissänkning för svenska köpare lär alltså inte vara aktuell.

Exakt vad som ligger bakom den stora prissänkningen är inte bekräftat men flera av Polestars konkurrenter, som Tesla och Xpeng, har sänkt priserna kraftigt den senaste tiden. I Europa har dock Polestar gjort raka motsatsen och höjt priset för Polestar 2 i samband med att modellen uppdaterades.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (5)

  • 21 mars 2023 johnkommentar skrev: En…
  • 21 mars 2023 Det är väl enklast att…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.