Nästa artikel
Köpte Teslor för 5,5 miljoner – utan att betala
Nyheter

Köpte Teslor för 5,5 miljoner – utan att betala

Publicerad 19 oktober 2023
En amerikansk man döms till fyra års fängelse för bedrägeri med Teslabilar.

Tack vare ett kryphål i Teslas beställnings- och leveransrutiner har en 34-årig amerikansk man lyckats köpa bilar för 5,5 miljoner kronor – utan att kunna betala dem, skriver Marketwatch.

Mannen skrev in sina betalningsdetaljer i samband med köpet och betalade handpenningen. Men när hela bilens pris skulle betalas fanns inga pengar på kontot och vid det laget hade bilen redan sålts vidare till en lokal bilhandlare.

Enligt åklagaren har Tesla fortsatt leverera bilar utan att vänta på att transaktionerna ska gå igenom. Trots det har ägarbytet gått igenom och mannen har kunnat sälja bilarna vidare utan problem.

Totalt har mannen köpt fem Teslor på samma sätt. Men för en av bilarna fick han inget ägarintyg. Då körde han ned bilen i en sjö och tände eld på den, något som väckte misstankar hos försäkringsbolaget.

När mannen inte dök upp för att förklara sig för försäkringsbolaget kontaktades polisen och mannen dömdes senare till fyra års fängelse. Det är oklart om Tesla sett över sina rutiner för hur bilar kan beställas och levereras utan att det finns pengar på kontot.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 19 oktober 2023 "Då körde han ned bilen i en…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.