Bild
Nästa artikel
Konflikt kan drabba däckbytet

Konflikt kan drabba däckbytet

Nyheter

I år kan många bilister tvingas byta till vinterdäck på egen hand. Facket varslar nu om konflikt på landets gummiverkstäder.

Samtidigt som säsongen för däckbyten är på ingående blossar en konflikt upp mellan fackförbundet Transport och arbetsgivarna på däckverkstäderna.

Transport varslar om en blockad mot övertid, personalinhyrning och nyanställning. Varslet träder i kraft den 28 september, om parterna inte hittar en lösning.
 
Totalt omfattas 1 000 anställda och 140 verkstäder runt om i landet. Eftersom däckbranschen är i stort behov av extra personal under senhösten kan det bli svårt att få tid för däckbyte.

Konflikten gäller ingångslöner. Arbetsgivarna vill möta konkurrensen från bilhandlare, vars anställda går under andra avtal, genom att ge mindre till nyanställda. Det vägrar facket att gå med på eftersom det på sikt riskerar att pressa den generella lönenivån nedåt.

Diskutera: Låter du en verkstad byta till vinterdäck?

Taggar: Nyheter,

Kommentarer

#1
2011-09-20 12:58

Kanske kan vara på sin plats att påminna gemene man om att man inte ska använda bilens domkraft för bytet.

#2
2011-09-20 17:58

Jag byter oftast själv ... även när det ibland innebär kränga av och på, samt balansering .. Då är man kanske nästan, typ strejkbrytare :o)

#3
2011-09-20 19:47

De som gynnas av denna utsökt fåniga strejk, är alla de privata skuttare, som redan tidigare hållit lägre priser. Om strejken blir verklighet, vilket den inte blir, så blir den en fin plattform för lågprisbytare. Och jag önskar dessa lycka till. (Har alltid varit negativ till dyr service.)

#4
2011-09-21 09:46

Stackars bilägare som skall behöva skita ner nävarna och gnugga geniknölarna för att komma på hur man gör.

#5
Raymond K
2011-09-21 10:43

Inte mycket att gnälla över. Det tar en timme att byta själv det dör man inte av.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.