Bild
Nästa artikel

Koenigsegg ger ljus i Saabmörker

Nyheter

Saab har under den senaste tiden återanställt personal och ökat produktionstakten - och nu vill Koenigsegg lysa upp ytterligare. Därför lanserar man en taklampa.

Christian Von Koenigsegg är en man som har många bollar i luften.

Samtidigt som han leder tillverkningen av en av världens snabbaste supersportbilar och förbereder för att ta över nationalklenoden Saab är han också med och tar fram en exklusiv pendelarmatur.

"Världens snabbaste lampa"
Den nya serien lampor är ett resultat av ett samarbete mellan Koenigsegg och belysningsföretaget Ateljé Lyktan. Christian Von Koenigsegg står tillsammans med Henrik Schultz för designen.

Enligt egen utsago är lampan "världens snabbaste".

Armaturen är tillverkad i kolfiber, samma material som används i sportbilens kaross, och använder den senaste generationens lysdioder. I lampans yttre delar finns en ljuskrans med RGB LED-lampor som har en förprogrammerad variabel färgfrekvens.

Dessutom kan färgen fjärrstyras eller ändras med ett enkelt knapptryck på lampan.

Limiterad utgåva
Totalt kommer 75 exemplar av lampan att ges ut, alltså ungefär lika många som antalet bilar Koenigsegg än så länge tillverkat.

Inga priser är ännu kända, men med tanke på vilka som är inblandade lär lampan bränna djupa hål i plånboken.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Lägerleffe
2009-11-18 14:12

Det gäller ju att skapa lyster över Saab. Bra jobbat!

#1
S-E S
2009-11-18 15:12

Just det, bort med den ljusskygga verksamheten.

#1
Bertil
2009-11-19 14:47

Kuriosa: På 60-talet gick det en följetong i radion; Dickie Dick Dickens. I den fanns en gangster från Chicago som kallades för lampan "för han var inget ljus".

#1
Roy
2009-11-19 18:20

Tack för den påminnelsen, Bertil!
Den radioserien hade jag alldeles glömt.Självaste Martin Ljung hade huvudrollen och hans böna hette Effie (Birgitta Andersson?), om jag minns rätt. Var det inte Lasse O'Månsson som var berättaren?

Nåväl, lampan kan säkert vara snygg och till och med elegant - men det spelar väl ingen roll för noblessen. Huvudsaken är att den är ovanlig och svindyr.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.