Nästa artikel
Klart: Volvos elbilsköpare snabbladdar med Plugsurfing
Nyheter

Klart: Volvos elbilsköpare snabbladdar med Plugsurfing

Publicerad 24 juni 2020 (uppdaterad 24 juni 2020)
Köpare som slår till på en elbil från Volvo får tillgång till 200 000 laddare genom ett samarbete med Plugsurfing. Men det blir ingen särskild rabatt.

Tidigare i juni kom besked från Polestar gällande hur elbilsägarna ska kunna ladda sina bilar längs vägen. Polestar bygger inget eget laddnätverk som Tesla, och tänker heller inte ansluta sig till Ionity-nätverket som ägs av bland andra Volkswagen, Mercedes och BMW.

Istället anslöt sig Polestar till tjänsten Plugsurfing, som knyter ihop olika laddnätverk till Europa för att förenkla laddningen.

Beskedet blev kanske inte riktigt vad många hade hoppats på. Tillgång till Plugsurfing kan vem som helst få med en så kallad ”tagg” och det blir heller ingen särskild rabatt på laddningen för Polestarägarna.

Nu meddelar även Volvo att de nya elbilarna som ska lanseras, och där XC40 Recharge är först ut i höst, också får tillgång till Plugsurfing-nätverket.

”Förare som kör en helt eldriven Rechargemodell från Volvo får snart enkel tillgång till över 200 000 laddpunkter”, skriver Volvo i ett pressmeddelande.

Laddarna visas också i bilens infotainmentsystem som utvecklas tillsammans med Google.

”Kunderna kan filtrera laddpunkter på plats, tillgänglighet och hastighet. Appen visar också priset för varje laddpunkt vilket gör processen enklare och mer transparent”, skriver Volvo.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-06-24 13:25
Jarl Karlsson

Volvo är körda. Tesla ligger typ 20 år före. Fortsätt med diesel det kan ni.

#2 • Uppdaterat: 2020-06-24 13:40
Grosser

Smidigt för Volvo, man överlåter åt andra att bygga infrastrukturen. Inget unikt och lite tråkigt, man kunde ju tänkt sig ett mer djuplodat samarbete men någon annan aktör med..

#3 • Uppdaterat: 2020-06-24 14:02
K_Klabbe

Känns ju inte hållbart att tillverkarna ska bygga varsitt laddnätverk. På det sättet är ju ionity en bra idé. Men det är ju ruskigt låg utbyggnadstakt hos ionity, känns som Tesla ensamma bygger fler laddare? även priserna kunde nog hållas lägre, iaf tills man har en fungerande infrastruktur. Man kan tycka att pengar borde vara det sista som fattas med så många stora drakar i ryggen?

#4 • Uppdaterat: 2020-06-24 15:34
Hackenbush

Varför skall det vara så svårt att enas om enhetliga laddstationer som alla elbilsanvändare kan använda?

#5 • Uppdaterat: 2020-06-24 17:00
Carl Trefalt

Blir det dyrare el för Volvos och Polestars kunder?

#6 • Uppdaterat: 2020-06-24 17:57
Bilräven

Hackenbush; Tesla frågade många bilmärken, för sådär en 8-10år sedan, om de ville vara med och bygga ”superchargers”.. Svaret från samtliga inblandade var Nej. Hade de vågat tänka lite längre skulle de säkert sagt Ja..

#7 • Uppdaterat: 2020-06-24 19:38
Grosser

@Hackenbush
Förstår inte din fråga, för enhetliga laddstationer finns ju redan.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.