Nästa artikel
Klart: 317 Nevs-anställda sparkas
Nyheter

Klart: 317 Nevs-anställda sparkas

Publicerad 2023-03-28 17:08 (uppdaterad 2023-03-28 17:35)
Fackordföranden Ronnie Hermansson är en av 317 Nevs-anställda i Trollhättan som får lämna företaget i samband med krisen. "Det är en tung dag för många", säger han.

På tisdagen stod det klart att 317 av Nevs 340 anställda i Trollhättan tvingas sluta. Det rapporterar P4 Väst. Det innebär att endast 23 personer får behålla sin anställning: 8 inom produktion och 15 tjänstemän.

– Jag kommer nu lämna företaget efter 40 år, säger fackets ordförande Ronnie Hermansson till P4 Väst. Det är en tung dag för många, och för oss också, alla vi som varit involverade. Samtidigt skönt att vi kommit fram och att vi ser en slutpunkt på det här idag, så det är både och.

Nevs vd Nina Selander säger till radion att företaget nu avvecklar sin utvecklingssida helt.

– Sedan hoppas vi att det ska komma igång någon form av produktion i fabriken så klart, säger hon. Men det behöver inte vara under Nevs vingar utan det kan vara att vi hyr ut det. Det är de planer vi har idag.

Samtidigt köper Trollhättan stad och det kommunala fastighetsbolaget Kraftstaden både fastigheter och mark av Nevs, en affär värd 256 miljoner kronor. Enligt kommunstyrelsens ordförande, Peter Eriksson, sker det för att kommunen ska säkra möjligheten att utveckla Stallbackaområdet i framtiden.

– Vi har sett ett behov att få bort den här blöta filten som legat över Stallbackaområdet efter konkursen, när konkursförvaltare låst området, säger han till P4 Väst. Nu ser vi att vi kan möjliggöra att det kan finnas mark över lång tid framöver.

Någon brist på företag som vill etablera sig på platsen säger Peter Eriksson inte föreligger.

– Vi har en lista med 70 förfrågningar i dagsläget.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (6)

  • 2023-03-29 09:31 bejje skrev: Katastrofalt…
  • 2023-03-28 22:40 Man har ju visat några…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.