Nästa artikel
Kias storsatsning: Flera nya elbilsmodeller avslöjade
Nyheter

Kias storsatsning: Flera nya elbilsmodeller avslöjade

Publicerad 18 januari 2021 (uppdaterad 29 mars 2022)
Kia ska lansera flera nya elbilar de kommande åren med namnet Kia EV1 till EV9. Här är de första teaserbilderna.

Kia genomför just nu en stor förändring som bland annat innebär en ny logotyp och att biltillverkaren numera bara heter Kia, inte Kia Motors.

Det är ett steg mot att erbjuda så kallade mobilitetstjänster som till exempel bildelning och inte bara sälja bilar, en förändring som flera stora biltillverkare genomgår.

Kia var tidigt ute med rimligt prissatta elbilar som dessutom har lång räckvidd och suven e-Niro hamnade förra året på tredje plats bland Sveriges populäraste elbilar sett till antalet nyregistreringar, före både Renault Zoe och Nissan Leaf.

Nu har Kia visat upp en teaserbild på flera nya helt eldrivna bilmodeller som ska presenteras inom sex år.

”Kia ska lansera en rolig vardagsbil, en lyxig sedanmodell och en familjebuss med eldrift”

Den som misstänker att det bara handlar om suvar har fel – Kia ska bland annat lansera en ”praktisk och rolig vardagsbil”, en lyxig sedanmodell, en ”dynamisk körmaskin” och en familjebuss med eldrift. Bilarna ska heta Kia EV1 till EV9.

De nya elbilarna bygger på den så kallade E-GMP-plattformen som nyligen visats upp. Den har stöd för batteripaket som ger upp till 50 mils räckvidd och snabb laddning som ger tio mils räckvidd på fem minuter. Den första nya elbilen ska presenteras under första kvartalet 2021.

Koncernsyskonet Hyundai har valt att göra om elbilsmodellen Ioniq till ett eget elbilsmärke. Första modellen heter Ioniq 5 och blir en eldriven crossover, som ska lanseras och börja säljas senare i år.

Läs också: Första bilderna på Ioniq 5 – här är Hyundais nya elbil

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.